Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO Inspekcije obišle gradilište rukometne dvorane u Osijeku

Gradski vrt u Osijeku prošao test krovne organizacije IHF

04.11.2008.
u 17:36

Osijek je prošao završnu inspekciju pred početak Svjetskog rukometnog prvenstva, čija će prva faza, od 17. do 22. siječnja, biti održana u novoizgrađenoj dvorani Gradski vrt.

Poštivanje rokova
Delegacije krovne svjetske rukometne organizacije (IHF), hrvatskog rukometnog saveza i produkcijske kuće Sport Five, koja će raditi prijenose utakmica, danas su nakon posljednje provjere gradilišta dvorane Gradski vrt i smještajnih kapaciteta grada, zadovoljne napustile Osijek i dale definitvno zeleno svjetlo za organizaciju najvećeg svjetskog rukometnog događaja u 2009.

– U smještajnom dijelu i u dijelu transferiranja do grada inspekcija je apsolutno zadovoljna, kao i fazom radova u dvorani i uvjereni smo da će ona biti gotova do roka. U tijeku je njezino struktuiranje, pri čemu ćemo mi dati posebne naputke lokalnom organizacijskom odboru o uređenju zona kretanja i funkcionalnosti dvorane, i sigurni smo da će cijela organizacija funkcionirati savršeno – kazao je izvršni direktor i glavni koordinator organizacije Svjetskog rukometnog prvenstva Silvio Njirić.

U Izvršnom odboru SP-a uvjereni su da će svi radovi biti gotovi na vrijeme, odnosno do 17. siječnja u 14 sati kada dvoranu službeno otvara prva utakmica skupine A između Slovačke i Argentine.

– Kompletna infrastruktura i izgradnja dvorana tjedno su pod inspekcijom Vlade RH i gradova koji su financijeri cijelog projekta i uvjereni smo da su svi objekti pred završetkom. Dapače, već spremamo test događaje za Svjetsko prvenstvo – kazao je Njirić.

Radi se u tri smjene
Radovi na višenamjenskom sportskom zdanju - čiji bi ključevi trebali biti predani gradskim ocima za Dan grada 2. prosinca, dakle za manje od mjesec dana - u završnoj su fazi, a radi se, tko treba, i u tri smjene.

Jedan od najsuvremenijih sportskih objekata u Hrvatskoj bit će impresivnih gabarita. Imat će dvije dvorane za “loptačke” sportove, koje će se po potrebi moći pregraditi na još tri, odnosno dvije manje te dvije dvorane za borilačke sportove, tunel za atletiku, kao i prostor za fitness te saunu s malim bazenom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije