Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pa tko to neće gledati...'

Gradski trgovi diljem Hrvatske bit će spremni – neka utakmica počne

Slavlje navijača
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/7
11.07.2018.
u 07:50

Gradonačelnik Varaždina I. Čehok dao je nalog da se privremeno “izmijeni” izgled gradske zastave, crveno-bijele pruge bit će kvadratići

“Ponizan, a velik – Zlatko Dalić”, piše na jumbo plakatu koji su članovi NK Varaždin i prijatelji hrvatskog izbornika postavili na ulazu u Varaždin, grad u kojem Dalić živi s obitelji. Varaždinci će utakmicu s Engleskom gledati i na velikom ekranu na Korzu, a iz gradske uprave stiže vijest da je na prijedlog građana gradonačelnik Ivan Čehok dao nalog da se u čast reprezentacije i Dalića privremeno “izmijeni” izgled povijesne gradske zastave pa da crveno-bijele pruge privremeno postanu crveno-bijeli kvadratići. Varaždinski poduzetnik i bivši nogometaš Anđelko Jagečić, koji je zbog zdravstvenih problema sa srcem za vrijeme utakmice s Rusijom završio u ambulanti na stadionu u Sočiju, kaže da su mu ruski liječnici na rastanku poželjeli da Hrvati pobijede Engleze. Prognozira da će Hrvatska pobijediti s dva gola razlike.

– Dosad smo sve utakmice dobivali zaslugom pojedinaca koji su bljesnuli, što je dokaz izuzetne kvalitete, a sad očekujem se ta pojedinačna kvaliteta stopi u jedno. Vjerujem u pobjedu i zato što se Englezi bahate, a bahate se jer se boje – zaključuje bivši nogometni vratar, a danas poduzetnik koji je uoči utakmice s Rusijom sklopio poslovni ugovor s moćnom tvrtkom Steklonit iz Moskve. Utakmica s Englezima pratit će se i u središtima međimurskih gradova. U Slavonskom Brodu utakmica će se gledati na velikom videozidu u Tvrđavi.

Slavlje navijača
1/12

– Prošlu sam tekmu gledao u Tvrđavi, mislim da ću i ovu. Ambijent je odličan, svi zajedno navijamo, pijemo i družimo se – kaže Ivan Perković. Za razliku od njega, umirovljenik Branko Grozdanić večeras će ostati doma.

– Utakmicu će gledati kod kuće, na kauču. Tako mi je najbolje jer mogu gledati i ležati (smijeh). Supruga u drugoj sobi gleda svoje serije, a ja utakmice – kaže Grozdanić. I većina gradova u Sisačko-moslavačkoj županiji imat će organizirano gledanje polufinala. Siščani će utakmicu moći pratiti na Korzu, kupalištu Zibel i bazenima u Capragu, u Kutini na Trgu dr. Franje Tuđmana, a u Petrinji, gdje se sprema vatromet, na rukometnom igralištu. U Karlovcu je postavljen video zid na Trgu bana Jelačića, a najavljen je i nastup hip hip legendi Tram 11. Tekma će se uživo moći pratiti i na obali Korane, a u Zadru na trgu na Forumu. Od dresova koje Zadrani, ali i turisti, nose, najčešće se vide Subašićev i Modrićev. Grad košarke postao je grad nogometa. Osječani utakmice gledaju organizirano na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi. Za koga će navijati, pitali smo i engleskog blogera Paula Bradburyja, koji se iz Manchestera doselio u Hrvatsku.

– Hrvatska je po prvi put u dugo vremena ujedinjena. Može sve završiti danas na večer ili 15. srpnja. Meni je dobro i jedno i drugo. Bit ću na pjaci u Jelsi okružen brojnim Hrvatima. Pivo će biti hladno. Neka najbolja momčad pobijedi – kaže. Neki trgovački centri odlučili su skratiti radno vrijeme do 19 ili 19.30 kako bi i njihovi radnici mogli navijati za Vatrene. 

Komentara 5

SO
SoloHan
08:02 11.07.2018.

U Sisku bi trebali stavit na zastavu kravu, kao počast gradonačelnici.

SL
slonica46
10:29 11.07.2018.

Nikako mi nije drago što će Plenković i Jandroković iz lože gledati utakmicu! Strah me uroka...Ipak, vjerujem da će naša ljubav nadjačati njihovu mržnju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije