Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepodnošljivo

Gradska uprava krenula u obračun s krvožednim komarcima

\'VARAZDIN/MEDJIMURJE Cakovec, 150708 komarci...zaprasivanje... Presnimio Milivoj Kuhar / Vecernji list\'
ARHIVA VL
10.06.2010.
u 19:05

Koprivničanci su ovog tjedna navalili na ljekarne tražeći sredstva koja odbijaju iritantne leteće napasnike.

Ispijanje kave na gradskim terasama u večernjim satima Koprivničancima je već danima gotovo nepodnošljivo.

Poslije tjedna obilnih kiša i hladnog vremena, grad su dolaskom visokih temperatura okupirali komarci. Čini se da ih nikada nije bilo u tolikom broju kao ove godine. Zbog dosadnih i iritantnih napasnika, većina muku muči sa spavanjem uz zatvorene prozore, što po ovotjednim ljetnim vrućinama nije nimalo lako.

Kritična mjesta

U borbu protiv komaraca krenula je i gradska uprava. U srijedu su provedene larvicidne mjere dezinsekcije, a jučer u večernjima satima adulticidne mjere na područjima bajera, groblja, parkova u Ulici Ivana Meštrovića, Florijanskom trgu i pokraj ulice Tarašćice, te centralnom gradskom parku.

Jasmina Stričević, pročelnica gradskog Upravnog odjela za financije i poticanje poduzetništva, objašnjava kako se radi o dezinsekciji toplim zamagljivanjem koje provodi tvrtka Sanitacija.

- Uništavaju se moguća staništa komaraca, a postupak je ove godine već jednom proveden u veljači. Također, uništavaju se i odrasli komarci - kazala je J. Stričević.

Gradska uprava se s komarcima bori treću godinu zaredom, a javljaju im se i pojedini mjesni odbori kako bi ukazali na probleme s komarcima na svom području. Komarce uništava i nekoliko okolnih općina kao što su Molve i Kalinovac.

U ljekarni Koprivnica kažu kako posljednjih dana bilježe ogroman interes za kupnjom repelenata, odnosno sredstava koja odbijaju komarce. Cijene spasonosnih sredstava kreću se od 30 do 50 kuna, a nove pošiljke pristižu svakog dana.

Korištenje repelenata savjetuje i Draženka Vadla, ravnateljica koprivničko-križevačkog Zavoda za javno zdravstvo.

Potrebno i na Šoderici

S obzirom na to da velik broj komaraca u Koprivnicu dolazi i s područja Šoderice, pokušali smo provjeriti hoće li se i tamo provesti dezinsekcija. Ali Mladen Vernić, načelnik Općine Legrad, jučer nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije