Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EVIDENCIJA Varaždin izrađuje opsežnu Bazu imovine grada (BIG)

Gradska imovina na internetu

26.03.2009.
u 15:53

VARAŽDIN - Grad Varaždin izrađuje Bazu imovine grada (BIG), što će biti veliki iskorak u 10-godišnjim naporima da se popiše sva imovina. Dobar dio imovine još nije pretvoren iz društvenog u gradsko vlasništvo, a tek nedavno to se napravilo s, primjerice, Starim gradom. Izrađena je kompjutorska aplikacija koja će preko weba biti dostupna građanima.

- Građani će vidjeti sve što grad posjeduje, tko što ima u zakupu, koliko plaća i slične podatke - rekao je na današnjoj sjednici Gradskog poglavarstva gradonačelnik Ivan Čehok. U aplikaciji će se moći pretraživati preko raznih kategorija, poput dječjih vrtića, cesti, parkova i poljoprivrednih zemljišta. Prikupljeni su podaci iz katastra i gruntovnice, a uz evidenciju bit će i analiza imovine.

- Ta aplikacija olakšat će kontrolu i praćenje tijeka imovine i upisivanje. Cilj je pratiti imovinu od upisa, preko njezina povećanja ili smanjenja, pa sve do otpisa. Riječ je ponjaprije o nepokretnoj imovini, javnoj i komercijalnoj - rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marijan Bakulić.

Naravno, Varaždin će biti prvi u Hrvatskoj koji će imati takvu bazu imovine, dodao je Čehok.

Pročelnik Janko Pavetić predložio je i da se izradi preglednik svih prostora koji se mogu zakupiti, što bi olakšalo posao i skratilo muke poduzetnicima koji su u potrazi za poslovnim prostorom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije