Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita zdravlja
Povratak na članak

Gradovima prijeti i 20 milijuna eura kazne ako 20% ne smanje emisiju dušikova oksida

Promet je najveći izvor onečišćenja zraka, posebice u urbanim sredinama. Najtoksičniji zagađivači vozilima u EU su Česi, na drugom mjestu su Poljaci, a slijede Estonci, Hrvati i Slovaci.

Komentari 7

ZN
znam
08:23 14.04.2018.

Prije dva dana u ZG sam vidio dva dizelasa (vjerojatno trose loz ulje) za koji bi se isplatilo ministartsvu zdravlja vlasnicima kupiti nove a ove unistiti. Ista ce donijeti vise zdrastvenih troskova nego sto vrijede nova vozila. Ja ne znam kako takva vozila mogu proci na tehnickom pregledu.

VL
Avatar krkcro
krkcro
00:32 14.04.2018.

ja cu postaviti samo jedno ili dva pitanja kako su prezivili do sad ljudi u gradovima kad stari auti ispustaju 30 ili 40 puta vise nego ovi novi. a kolka je prosijecna zivotna dob danas a kolko prije 100 godinaa prije automobilske revolucije

VL
DU
Deleted user
08:27 14.04.2018.

Vec su poceli pripremati teren za nove poreze, neku vrstu pseudo-ekoloske takse. I pogodite tko ce bit taj koji ce platiti???

VL
SS
sokac sa drave
15:30 14.04.2018.

Poslije najvece lazi i podvale o globalnom zagrijavanju zemlje,spasavanja od terorizma sada su na red dosli automobili.Mi ne trebamo tu nesto posebno ciniti nego samo uredno placati debeli porez i oni ce nas onda spasiti.Ni jedna rijec o tome da covjecanstvo sa svim zagadjivanjem zraka ucestvuje tek sa 8% sta je sa ostalih 92 %.Nevidljiva kisa otrova pada po nama i kada sunce sija,padaju otrovi od milijuna aviona a ovdje ni jedna rijec o najvecim zagadjivacima.Jos davno je Imanuel Kant rekao:Narode netrebate puno ciniti samo prisilite glavu da misli sa svojim zdravim razumom.

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
19:27 14.04.2018.

blago naa svima sad svi odjednom vode brigu o našem zdravlju sve im skupo treba što manje ljekova i slični h stvari samo naprijed još malo i na redu je djeljenje po danu kalorija da se neudebljamo a s druge strane nekom napunimo đep

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.