Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Gradovi traže veće ovlasti za komunalne redare

Naslovnica
08.02.2018.
u 00:17

Dosad su kod legitimiranja “prijestupnika” redari imali najmanje problema s identitetom vozača

U sjeni rasprave o poreznom statusu komunalne naknade, od koje se godišnje prikupe oko dvije milijarde kuna, ispod radara prolaze nove odredbe o komunalnim redarima.

Prema Vladinu Prijedlogu zakona o komunalnom gospodarstvu, koji se već nalazi u saborskoj proceduri, komunalni će redari ubuduće dobiti šire ovlasti. Jedna od njih je da će komunalni redar dobiti ovlast da legitimira građane pa će mu svi za koje procijeni da su prekršili pravila o komunalnom redu morati pokazati osobne iskaznice ili neke druge isprave.

Dosad su kod legitimiranja “prijestupnika” redari imali najmanje problema s identitetom vozača jer su do vlasnika vozila dolazili preko registracijskih pločica. Izmicali su im, međutim, vlasnici pasa...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Nadzorne kamere: Donosimo popis novih 60 kamera u prometu

>>Lijek koji je bio besplatan sada moramo plaćati 120 kuna

>>U prvoj ligi čak 77 stranaca, najviše ih je u Hajduku - 16

>>Povijesni ekskluziv: Pisma Ivana Meštrovića iz 1948. godine: Trebamo se izjasniti o hrvatskom pitanju

>>VEČERNJAKOVA RUŽA Mislav Togonal: Otvoreno ja kao partija pokera, a moj je posao prepoznati blefera

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:59 07.02.2018.

Fali još samo da ih naoružate, pa danas je svaki drugi čovjek u ovoj državi inspektor nečega tamo negdje, jeste li vi normalni, više inspektora nego ljudi, kakva je ovo država gdje te svaki goljo na državnim jaslama može legitimirat i procesuirat, redari u normalnom svijetu upozoravaju i nemaju policijske ovlasti, bože dragi dokad ovo trpit.

Avatar NoProfit
NoProfit
01:22 08.02.2018.

Sigurno će ih naoružati, a u dogledno vrijeme će ih zafaliti pa će iskemijati outsourcing tj privatni security, i na kraju privtna policija, nešto slićno što rade u londoni i vb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije