Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Ćorić:

'Gradovi kod kojih postoji veće onečišćenje neka naprave akcijske planove'

Tomislav Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
17.01.2020.
u 15:38

Mi možemo sufinancirati nabavu vozila koja manje zagađuju, što i radimo, sufinanciramo prelazak javnih zgrada i ustanova na druge vrste goriva, kroz strategije se orijentiramo na smanjenje emisija CO2  i obnovljive izvore energije, rekao je Ćorić

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić osvrnuo se u Velikoj Ludini, na otvaranju kompresorske stanice Plinacra, na aktualno zagađenje zraka u mnogim hrvatskim gradovima.



"Ponavljam da Vlada kratkoročno ne može ništa učiniti u pogledu zagađenja zraka koje se pojavilo ovih dana. Dugoročno, postoje mjere kojima se smanjuje onečišćenje, ali one pretpostavljaju veću energetsku učinkovitost, u transportu prelazak na vozila koja ne onečišćuju, itd. Hrvatska ide dugoročno u tom smjeru. No, kratkoročno trebamo znati da smo u fazi uzrokovana meteorološkim prilikama i na njih nismo u stanju utjecati, a isto tako smo usred ogrjevne sezone", rekao je ministar napomenuvši kako i neke analize pokazuju da u nekim sredinama određena zagađenja dolaze prekogranično.


"Pa tako u Kopačkom ritu imamo onečišćenje, a tamo nema izvora takvih. Kratkoročno dakle nije moguće na to utjecati. Treba učinti da gradovi kod kojih postoje veće razine onečišćenja naprave akcijske planove i temeljem tih planova postupaju, ali to nije u našoj ingerenciji. Mi možemo sufinancirati nabavu vozila koja manje zagađuju, što i radimo, sufinanciramo prelazak javnih zgrada i ustanova na druge vrste goriva, kroz strategije se orijentiramo na smanjenje emisija CO2  i obnovljive izvore energije" rekao je Ćorić dodavši kako bi se kroz nekoliko dana vrijeme trebalo promijeniti i situacija sa zagađenjem, za ovaj put, proći.

Komentara 1

BB
Bruno_Bear1
16:07 17.01.2020.

Bagra onečišćuje gradove i ta ista bagra se najviše žali na nered. Treba samo uvesti kamere i jako udariti po džepu, to uvijek pali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije