Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč pritiscima

Penava ne odustaje od prosvjeda: Ne impresioniraju me optužnice

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/2
22.09.2018.
u 13:27

O Penavi je bilo riječi i na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a koji je održan u baranjskom selu Karanac.

Unatoč raznim pritiscima i prozivkama gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ne odustaje od najavljenoga prosvjeda zakazanoga za 13. listopad na kojem želi ukazati na šutnju hrvatskih institucija kada je riječ o istragama za ratne zločine. O Penavi je bilo riječi i na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a koji je održan u baranjskom selu Karanac.

- Nisam član Središnjeg odbora HDZ-a, a nisam se niti raspitivao o čemu je bila riječ tako da nemam informacija o tome što se govorilo, rekao je Penava.

Dodao je i kako su izjave pojedinaca da će vukovarski prosvjed biti antivladin od početka bile namjerne ili nenamjerne, odnosno u zavisnosti od interesa.

- Oni dobronamjerni koji su to govorili nemaju previše doticaja sa životom u Vukovaru, a o onim zlonamjernim sami zaključite, rekao je Penava.

Na novinarski upit kako komentira činjenicu da je od dana kada je najavio prosvjed podignuto nekoliko optužnica protiv osoba koje se sumnjiče za ratne zločine Penava je kazao kako ga to ne impresionira te da će se rezultati vidjeti za godinu – dvije kao i što se vidi kroz ovih 27 godina. Dodao je i kako je njegova teza i dalje da je deset puta nula i dalje nula i da je sve ostalo stvaranje dojma.

-Treba dati priliku ljudima i timovima da nešto naprave. O njihovom radu govoriti će njihovi rezultati. Sve drugo će biti stvar dojma, istakao je Penava koji je najavio kako bi ovakav prosvjed mogao biti kontinuiran.

Pojasnio je kako vjeruje da će prosvjed od 13. listopada pritisnuti institucije ali i da u rezultate jednoga prosvjeda ne bi vjerovao. Najavio je kako bi se prosvjed mogao održati nagodinu opet i tako održavati kontinuirano.

Pogledajte i video Novinarka pred zgradu Vlade bacila kantu punu izmeta

 

 

Komentara 29

NA
narcis660
14:07 22.09.2018.

Nedaj se generacijooo .....samo naprijed i nikog se ne plaši i nadajmo se da pravda bar nekad u životu pobjeđuje iako bi u pravilu trebalo zvučati ovako PRAVDA UVIJEK POBJEĐUJE...🇭🇷🇭🇷🇭🇷

DU
Deleted user
14:10 22.09.2018.

..puna podrška gospodine penava!

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
14:29 22.09.2018.

Živo, živo, brate Ivo! Udri jače da bolje skače! Nesalomljivi vjerodomoljub Ivan je spreman načisto ízginuti za pravdu od koje lažni Mesija Andrej BBh i njegovo HDZ-ovi poltroni bježe kao djavo od križa, a zarad svojeg opstanka na vlasti. Našš Otac Domovine, Vrhovnik i Mesija Franjo ne može mirno počivati u svojem grobu, jer je njegova poslanje da vjekovni neprijatelji Hrvatstva trebaju nestati izokrenuta i ovi okvavljenih ruku i sada nam kroje gaće. Nesalomljivi heroj Ivo će dobiti Pakrački dekret kao i lički heroj Dario, ali doći će i njihovih pet minuta, kada će moći zadati nokaut udarac izdajnicima, na slijedećim izborima. Po iseljenju hrvatskih izroda dvonožnih papkara i kopitara, ostat će u Lijepoj našoj jedino vjerodomoljubi glodari i uspostaviti istinsku vjerodomoljubnu vlast koju će predvoditi nesalomljivi velikomučenici Tomo, Ivo, Stevo, Zlatan, Bruna, Željo, Vaso i mali milion drugih bojovnika bez mane i straha. Bez toga nema opstanka najvernijem stadu Hrvatskog Boga na rodnoj grudi, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije