Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odron

Gradonačelnik Vrgorca o tunelu u Stupici: Sve ide po planu

odron
Ivo Čagalj/PIXSELL
13.03.2011.
u 21:33

Zaštitne mreže na pokosima ispred i iza tunela već postavljaju radnici riječke tvrtke Geoteh

– Mi u Vrgorcu zadovoljni smo odlukom Vlade kojom je Hrvatskim autocestama dopuštena gradnja dvjestometarskog tunela na lokaciji Stupica, pošto je prije nekoliko mjeseci odron zakrčio državnu cestu do Makarske – komentirao je gradonačelnik Vrgorca Borislav Matković.

Naime, hrvatska je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak, zbog neposredne opasnosti na državnoj cesti D-512 na dionici Makarska – Vrgorac na lokaciji Stupica dopustila gradnju tunela uz dodatnu zaštitu pokosa ispred i iza ulaza, odnosno izlaza.

Zaštitne mreže na pokosima ispred i iza tunela, koje će biti postavljene na 400 metara, već postavljaju radnici riječke tvrtke Geoteh, koja je dobila poslove sanacije te obavljaju ostale pripremne radnje prije nego što se počne s bušenjem tunela.

– Radi se po planu i nastavi li se ovako, možemo očekivati da će radovi biti gotovi u skladu s dogovorom u srpnju – kazao je B. Matković.

Kamena gromada koja se sručila još potkraj listopada prošle godine na državnu cestu Vrgorac – Makarska i onemogućila promet izazvala je negodovanje stanovnika brojnih mjesta Zabiokovlja.

Oni su organizirali i prosvjede tvrdeći kako neki od njih do posla u Makarskoj ne putuju više petnaestak već pedesetak kilometara.

Mnogi od njih još su nepovjerljivi prema poštovanju zadanih rokova koje im je obećao ministar Božidar Kalmeta, koji je obišao odron.

Smatraju da sve teče presporo.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar kos
kos
20:33 24.03.2011.

http://www.jutarnji.hr/potres-u-japanu--japancima-trebalo-sest-dana-da-u-potpunosti-obnove-unistenu-autocestu/933761/

Avatar kos
kos
20:34 24.03.2011.

A da zovemo Japance ,,,bili bi sigurni već gotovi a i jeftiniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije