Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio "po guzi"

Gradonačelnik "ukorio" direktora Zelenila, SDP traži ostavku

turkovic01_PXL_kar_101110
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
11.11.2010.
u 08:41

Zbog skandalozne izjave direktora karlovačke gradske tvrtke Zelenilo Stjepana Turkovića novinaru Večernjeg lista, na "udaru" javnosti i oporbe našao se i gradonačelnik Damir Jelić

Kao i Grad, sve ustanove i gradske tvrtke moraju poštivati zakone i medijima omogućiti pristup informacijama. To se trebalo dogoditi i u slučaju Zelenila, kaže Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca, komentirajući neprimjeren ispad direktora te gradske tvrtke Stjepana Turkovića i uskraćivanje informacija medijima o projektu gradnje nove zgrade Zelenila u Primorskoj ulici.

Zelenilo "živi" od građana
Turković je ustvrdio da Zelenilo nije “javna kuća” pa da sve saznamo “u njegovu krevetu”. Obećao nam je bolju suradnju kad Večernji list počne pisati “korektnije” članke o Zelenilu.
Podsjetimo, Zelenilo se pohvalilo da će graditi zgradu u koju će smjestiti upravu, te odjele za pogrebnu djelatnost i izradu vijenaca i cvjetnih aranžmana. Međutim, odbijeno nam je odgovoriti za koliko je novca kupljeno to zemljište, koliko je stajala projektna dokumentacija i je li za nju raspisan natječaj.
– Ne bih htio komentirati Turkovićeve izjave ili postupke, ali ću s njim uskoro razgovarati kako bih od njega čuo što se dogodilo i gdje je nastao problem – kaže gradonačelnik Jelić.

SDP Karlovca poziva S. Turkovića da podnese ostavku ako se ne može nositi s odgovornošću.
– Direktor Zelenila očito sve više zaboravlja da nije na čelu vlastite tvrtke niti javne kuće, nego da je direktor gradskog poduzeća za čiju djelatnost novac izdvajaju svi Karlovčani. U Zelenilu su očito zaboravili što znači javno i transparentno poslovanje – kaže predsjednik karlovačkog SDP-a Josip Benčić. Jelić nije htio komentirati poziv oporbe Turkoviću da odstupi.

Što znaju u Gradu?

– Turković si je dopustio ucjenjivati medije, čime krši nekoliko zakona. Vrlo je čudno da Grad, vlasnik Zelenila, već drugi put nema potpune informacije o tome što direktor Turković “kemija” u uredu. Prvi put to je bilo s posuđivanjem novca NK Karlovcu, a drugi put kada su uskratili i Gradu informacije o gradnji nove zgrade – kaže Josip Benčić. Iz Zelenila su nas naknadno obavijestili samo o tome da je projektant objekta Projektni biro Vinski. Ponovo smo Zelenilu poslali upit.

Direktor otputovao
– Direktor je otišao na put i morat ćete odgovor pričekati nekoliko dana – kaže stručni suradnik za odnose s javnošću Zelenila Željko Tomaš.

Komentara 2

GR
grunfdgrejt
16:22 11.11.2010.

Ma kakav ukor. To treba po guzi : tuc,tuc.. Tako nas je učio gradonačelnikov otac (sam ga tako naziva), u slobodno vrijeme veliki mag odgoja, gospodarstva i obrane.

ME
metak123
20:08 11.11.2010.

Aha, jedva čeka da podnese ostavku. Hoće njegov primjer pratiti rodbina, prijatelji, oni koji su platili za posao i ostali \"transparentni\" pa i oni dati otkaze? Da se samo pregleda popis zaposlenih i njihove međusobne povezanosti, već iz toga bi se moglo zaključiti što se događa u Zelenilu. M A F I J A u malom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije