Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je u pravu

Gradonačelnik svaki dan 'na putu', a građani ga viđaju po kladionicama

Stjepan Kostanjević
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
09.02.2018.
u 11:15

Sam Kostanjević kaže da neprestano putuje te da troškove svojih putovanja ne smatra velikima

Stanovnici Gline, ali i nezavisni vijećnici, požalili su se da gradonačelnika nikad nema. Dok službeni odgovor glasi kako je gradonačelnik Stjepan Kostanjević na putu, oni ga viđaju po okolnim kladionicama. Zato su zatražili podatke o njegovim putovanjima – iznosi su 200 do 300 puta veći od njegova prethodnika, a dokumentaciju oko dnevnica češlja i glinska krimpolicija, piše Dnevnik.hr

Dvoje gradskih vijećnika za Provjereno Nove TV reklo je kako su nakon pritužbi građana da gradonačelnika viđaju po kladionicama te da ga nikad nema u gradskoj upravi zatražili detaljno izlistavanje podataka o svim gradonačelnikovim putovanjima.

– Na temelju putnih naloga i svega ostaloga, isplatio je sebi pozamašan iznos – 43.000 kuna za 2016. godinu – otkrio je Mario Božurić, Nezavisna lista Grada Gline, dok njegov kolega Radomir Lončarević kaže da je taj iznos 200 do 300 puta viši od troškova prethodnog gradonačelnika.

– Pokojni gradonačelnik Bakšić za 2014. dobio je 1200 kuna, za 2015. godinu 800 kuna. Njegovom zamjeniku za 2015. isplaćeno je 1100 kuna, za 2014. godinu 480. A pogledajte iznos za 2016., čak 43.000 kuna – kaže Lončarević.

Sam Kostanjević kaže da neprestano putuje te da troškove svojih putovanja ne smatra velikima.

– Iznos od 43.000 kuna je bruto. Neto je trideset tisuća i nešto – rekao je Kostanjević. Puna dnevnica je 180 kuna, što znači da je gotovo svaki dan u 2016. putovao. 

– Ne odnosi se to samo na dnevnice, nego se odnosi i na troškove goriva. Ja nisam pravio analizu, ali mislim da se pola odnosi na troškove goriva – kaže Kostanjević.

– Nitko neće otići u Glinu i pitati što trebamo. Treba obići ministarstva i druge gradove – poručuje.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Stjepan Kostanjević
1/10

Komentara 16

Avatar Dr.HOUSE
Dr.HOUSE
11:47 09.02.2018.

HDZ-Vjerodostojno!!!

DU
Deleted user
13:19 09.02.2018.

jeli uopće postoji neki sustav kontrole ... da nema novinara i njihovih istraživanja, država bi nam otišla u ...u ...zna se

DO
domxerex
11:49 09.02.2018.

Lopov i zamislite nije iz HDZ-a. Hahaha! eto dokaza da ih ima posvuda a ne da su jedni isključivo pošteni a drugi isključivo lopovi. Nitko nije cijepljen na krađi. Tip je očito bolesni kockar, treba ga smjeniti i poslati na liječenje. Namjerno me ne zanima stranka odakle je jer to nema veze, kriminal je ipak individualan. U svim strankama ima lopova ali i poštenih ljudi. Nažalost od prvih oni drugi ne dođu do izraza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije