Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISAM PUTOVAO'

Gradonačelnik Solina otkrio da je zaražen koronavirusom

Održana konferencija za mediju uoči Adventa u Solinu
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
28.03.2020.
u 21:35

- Lagane simptome u obliku blage glavobolje i temperature od 37.4 osjetio sam u četvrtak popodne te sam se odmah stavio u samoizolaciju. U petak nisam išao na posao, kontaktirao sam epidemiologa - napisao je Ninčević.

Dalibor Ninčević, gradonačelnik Solina, zaražen je koronavirusom. Kako je napisao u svom Facebook statusu, pridržavao se svih uputa te nije boravio nigdje u inozemstvu.

- Nisam putovao nigdje vani, pridržavao sam se svih mjera zaštite( nosio masku i rukavice ) redovito prao i dezinficirao ruke, ali odgovoran posao gradonačelnika i člana Stožera civilne zaštite, kontakti i provođenje mjera Nacionalnog stožera doveli su me negdje u kontakt sa virusom. Lagane simptome u obliku blage glavobolje i temperature od 37.4 osjetio sam u četvrtak popodne te sam se odmah stavio u samoizolaciju. U petak nisam išao na posao, kontaktirao sam epidemiologa koji mi je sugerirao, s obzirom na posao koji obavljam i brojne kontakte, da napravim test na koronavirus.

Danas u popodnevnim satima sam obaviješten da mi je test POZITIVAN i naravno da sam odmah u razgovoru sa eplidemiologom dao sve kontakte (u obitelji, na radnom mjestu) a i osobno sam kontaktirao te osobe radi eventualne samoizolacije tih ljudi - napisao je Ninčević. Napomenuo je kako će i bez njega gradska uprava i Stožer civilne zaštite funkcionirati normalno i dalje.

VIDEO Istraživanja su pokazala kako optimalna vlažnost zraka štiti od infekcije virusima, a evo što još možete učiniti: 

- Ja se osjećam dobro, imam blage simptome kao kod prehlade i blaže gripe, te ću od kuće koordinirati radom Gradske uprave i zajedno s kolegama sudjelovati u provođenju odluka iz nadležnosti Stožera civilne zajednice grada Solina. Ovo je samo dokaz da nitko od nas nije imun na ovaj virus - kazao je pozivajući još jednom sve sugrađane na oprez i pridržavanje svih mjera i uputa stožera.

Ključne riječi

Komentara 6

HO
horton
22:12 28.03.2020.

Vjerojatno je više oboljelih nego što znamo, imam osjećaj da se liječnici i političari više testiraju, drugima koji imaju blaže simptome možda i prođe virus bez da znaju, što nije dobro jer onda šire virus dalje.

Avatar zločinačkaorganizacija
zločinačkaorganizacija
08:31 29.03.2020.

Zarazlo janjetnu koju je poždera na tzv koordinacijama.

Avatar Behemot
Behemot
01:50 29.03.2020.

Ovo postaje smiješno. Onkološki bolesnik umre nakon kemoterapija - korona ga je ubila, čovjeka pregazi auto - korona ga je pregazila. Sve upale pluća, gripe, prehlade, rakovi, starost, sve je to danas korona. Čovjek šmrca - blagi oblik korone, čovjekk izgubi posao - financijska korona. Je, radi se o novom soju gripe, ali ovoliko napuhavanje i pravljenje panike, ne znam kome je to u interesu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije