Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'odlučio sam zatražiti ispis'

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić napušta HDZ: 'Moja stranka se povlači kroz blato'

Kutinski gradonačelnik Babić na konferenciji o aferi političkog zapošljavanja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
17.09.2021.
u 18:27

Odlučan sam da putem nadležnih institucija otklonim svaku indiciju koja bi ukazivala na moju odgovornost o atmosferi koja je proizvedena u posljednjih nekoliko tjedana - poručio je

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić objavio je na svom Facebook profilu kako će zatražiti ispis iz članstva Hrvatske demokratske zajednice. Napomenuo je kako će ostati gradonačelnik te raditi "još jače" za svoj grad. 

- S obzirom na to da se moja stranka, kojoj sam pristupio 1989. godine u “baraci” u Zagrebu povlači kroz blato zbog novonastale situacije u Kutini, a koju isključivo želim razjasniti i razriješiti putem institucija Republike Hrvatske, odlučio sam zatražiti ispis iz članstva Hrvatske demokratske zajednice.

Odlučan sam da putem nadležnih institucija otklonim svaku indiciju koja bi ukazivala na moju odgovornost o atmosferi koja je proizvedena u posljednjih nekoliko tjedana.

Moje sugrađanke i sugrađani su me ponovno izabrali na dužnost gradonačelnika na temelju moga rada te me ova situacija obvezuje da kao gradonačelnik radim još jače za Kutinu i sve moje sugrađane - poručio je na Facebooku. 

Foto: screenshot/Facebook

Podsjetimo, direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina Adrijana Cvrtila navela je da su kutinski gradonačelnik i predsjednik kutinskog HSLS-a Davor Kljakić radili pritisak da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika ili da im se povećaju plaće. Sve je materijale odnijela u USKOK. Gradonačelnik Zlatko Babić rekao je početkom rujna kako će surađivati sa istražnim organima, no da ostavku ne namjerava davati. Više o tome pročitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 15

HI
HiroGlifi
18:36 17.09.2021.

Kad će mu dečki u plavom pokucati na vrata?

TA
Tango6
19:23 17.09.2021.

Tvoja stranka i je blato cak i gore od toga samo zalosno da je cijelu drzavu povukla u blato iz kojeg nece nikad van

Avatar babinjak1984
babinjak1984
09:22 18.09.2021.

HDZ=blato koje već 30 godina onečišćuje Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije