Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Južni Afganistan

Gradonačelnik Kandahara ubijen eksplozivom skrivenim u turbanu

bomba, slika, kandahar
27.07.2011.
u 09:54

Hameedi je ubijen dok je razgovarao s građanima o sporu vezanom uz rušenje nelegalno izgrađenih kuća

Gradonačelnik Kandahara, najvećeg grada u južnom Afganistanu i rodnog mjesta talibanskog pokreta, ubijen je u napadu bombaša samoubojice. Ghulam Haidar Hameedi, javlja Telegraph, ubijen je kada je bombaš samoubojica aktivirao eksploziv skriven u svom turbanu dok je gradonačelnik razgovarao s nekolicinom građana u dvorištu gradske vijećnice.

Ubojstvo gradonačelnika dogodilo se dva tjedna nakon ubojstva Ahmeda Walija Karzaija, takozvanog "kralja Kandahara", polubrata afganistanskog predsjednika i najutjecajnijeg čovjeka u regiji.

Kandahar, inače rodni grad obitelji afganistanskog predsjednika i "pozornica" najkrvavijih borbi u posljednjem desetljeću, leglo je plemenskih sukoba zbog utjecaja i novca.

Prema prvim izvještajima Hameedi je ubijen dok je razgovarao s građanima o sporu u kojem je naredio rušenje nelegalno sagrađenih kuća u kojima je, za vrijeme rušenja, navodno ubijeno dvoje djece.

Komentara 3

OB
-obrisani-
10:11 27.07.2011.

eto pa ti vjeruj Turbanu,eheheheheheh

UK
Ugo Kajvez
17:42 28.07.2011.

Koliko su godina već ameri tamo, ... skoro ko što su bili rusi?? ............. eh, dobar posao su odradili, sad kad se povuku (čitaj potučeni i izbačeni jer nemogu i pobjediti) opet će afgh. bit zemlja talibana, istih onih koje je CIA stvorila ...........

DU
Deleted user
06:45 29.07.2011.

Političari su svugdje isti. Pola grada srušeno u sukobima a pola ruše jer je nelegalno sagrađeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije