Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Gradonačelnik i Grad tužili vijećnika, sud ga kaznio s 25.000 kuna

Predrag Kočila
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
26.03.2019.
u 13:37

Vijećnik Kočila najavio je žalbu, a spreman je ići i na Europski sud za ljudska prava jer smatra da je iznosio opće vrijednosne sudove o Kovaču kao gradonačelniku.

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Čakovca dr. sc. Predrag Kočila kažnjen je na Općinskom sudu u Čakovcu s 25.000 kuna zbog kaznenog djela uvrede i klevete protiv gradonačelnika Stjepana Kovača (SDP) i Grada Čakovca.

Presuda je nepravomoćna, a vijećnik Kočila, koji je kažnjen zbog objava u jednoj grupi na Facebooku 2017. godine, mora platiti i tisuću kuna sudskih troškova, dok će ga usluge odvjetnika stajati oko 7000 kuna.

Gradonačelnik Kovač je u najavi tužbe rekao da će novčanu naknadu donirati nekoj od čakovečkih humanitarnih udruga, a tada je pojasnio i da je privatnu tužbu podigao jer je vijećnik iznosio neistine, iako je upućen u sve projekte i poslovanje Grada.

Vijećnik Kočila najavio je žalbu, a spreman je ići i na Europski sud za ljudska prava jer smatra da je iznosio opće vrijednosne sudove o Kovaču kao gradonačelniku, a ne privatnoj osobi. Istaknuo je da ne zna za sličan slučaj da Grad tuži vijećnika.

Uhićen bivši direktor Uljanika Anton Brajković

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije