Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

HDZ-ovci diljem zemlje daju Plenkoviću podršku: Oglasili se Anušić, Kalmeta, Šarić...

Andrej Plenković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
21.01.2020.
u 14:07

– Posebno je pridonio razvoju Slavonije, osnivanjem Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a time i razvoju jedinica lokalne samouprave. Osnivanje Fonda za izravnanje omogućilo je ravnomjeran razvoj svih općina, gradova i županija, ali i veću dostupnost fondova Europske unije – ističe gradonačelnik grada Otoka

Veliki broj HDZ-ovih uglednika danas je dao podršku aktualnom predsjedniku Andreju Plenkoviću na unutarstranačkim izborima Hrvatske demokratske stranke. Među njima su osječko-baranjski župan Ivan Anušić, Božidar Kalmeta, gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić te čelnik županijskog HDZ-a i koprivnički dožupan Darko Sobota.

Jedan od najistaknutijih HDZ-ovaca koji je danas dao podršku je župan Ivan Anušić koji je naglasio kako je dao podršku Plenkoviću zbog svega što je učio te zbog dogovora jačanja zakonodavnih okvira uz pomoć kojih bi se omogućilo više ulaganja u Slavoniju, Baranju i Srijem. 

Na pitanje kako ocjenjuje unutarstranačke izbore u HDZ-u i smatra li da je riječ o razjedinjenosti unutar stranke, Anušić je kazao: – To nije razjedinjenost. To je demokracija. Biramo predsjednika i svatko, naravno, svake četiri godine kada ulazimo u taj proces svatko tko pomisli, hoće, poželi ponuditi nešto, na svoj način može se kandidirati i na neki način vidjeti ima li potporu. Ako ima potporu svojom vizijom, programom može nastaviti voditi HDZ ili ga preuzeti pa ga voditi u onom smjeru u kojem će se predstaviti članstvu i to je sasvim legitimno.

– Ja sam odlučio podržati aktualnog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice gospodina Andreja Plenkovića i aktualnog premijera Republike Hrvatske. Moju potporu u ovoj unutarstranačkoj utakmici ima upravo on. 

Na pitanje kako je on percipiran kao desnija struja HDZ-a, Anušić je istaknuo kako je percepcija jedno, a činjenice nešto drugo. 

– Nikad nitko nije mogao pozivati se na moju potporu ako tu potporu nije zaslužio. Ja sam odlučio dati potporu Andreju Plenkoviću iz dvaju razloga. Zbog kontinuiteta onoga što je rađeno za Hrvatsku ...unutarnje politike, vanjske politike i ulaganja u gospodarstvo i u ekonomiju i svega onoga što smo napravili kao stranka i kao Vlada na čelu s njim uspjeli napraviti, posebno kad govorimo o Slavoniji. 

– Druga stvar povezana je s razgovorom koji sam imao i koji je bio prekretnica u mojoj podršci Andreju Plenkoviću, razgovorom koji sam tražio i dogovorio da projekti Slavonija, Baranja i Srijem nisu dovoljni... Jesu dobri, odlični su, ali treba ih pojačati i ojačati zakonske okvire – kazao je Anušić.  

Božidar Kalmeta pak smatra da je Plenković moderan političar bez konkurencije. 

– Bezrezervno podržavam Andreja Plenkovića u kandidaturi za još jedan mandat na čelu Hrvatske demokratske zajednice, kao što sam ga podržavao i kada se prvi put kandidirao. Radi se o modernom političaru, ovog časa bez konkurencije u Hrvatskoj, a moju potporu ima zbog više činjenica. Plenković vodi politiku Franje Tuđmana, politiku koja je bazirana na zaštiti državnih i nacionalnih interesa. HDZ vodi u pravom smjeru, kao modernu, stabilnu i snažnu stranku. Uz to, po svim pokazateljima kao premijer vodi dosad najuspješniju hrvatsku Vladu i to tako da je Vladu "spustio među građane”: ni jedna dosadašnja Vlada nije u ovolikoj mjeri funkcionirala u izravnom kontaktu s biračima i svim razinama lokalne samouprave. I na kraju, Andrej Plenković visoko je pozicionirao Hrvatsku i u Europi i u svijetu, a njegov međunarodni ugled je neupitan, što jamči daljnji prosperitet Hrvatske, izjavio je Božidar Kalmeta za Zadarski.hr

Šef podravskog HDZ-a dao potporu Plenkoviću

Čelnik županijskog HDZ-a i koprivnički dožupan Darko Sobota dao je u utorak bezrezervnu potporu kandidaturi Andreja Plenkovića za predsjednika stranke.

“Kao dugogodišnji zamjenik župana i predsjednik županijskog HDZ-a, uoči predstojećih unutarstranačkih izbora dajem svoju bezrezervnu potporu kandidaturi Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a. Plenković je svojim radom kao predsjednik HDZ-a i Vlade dao nemjerljiv doprinos razvoju Hrvatske i naše županije. Stabilizirao je Hrvatsku demokratsku zajednicu te vodi najuspješniju Vladu.

Foto: Robert Mihaljević

Zahvaljujući aktualnoj Vladi kojoj je na čelu Plenković, u županiji te općinama i gradovima realizirani su i realiziraju se brojni projekti s ciljem boljeg standarda života stanovnika svih prostora. Smatram kako je iznimno bitno podržati Plenkovića da bi se nastavili brojni projekti razvoja. Vjerujem kako će naša stranka na čelu s Plenkovićem postići izbornu pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima”, zaključuje Sobota.

Gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić obratio se javnosti pismom potpore u kojem je naveo kako Andrej Plenković ima njegovo povjerenje. On smatra kako je Plenković svojim radom dao nemjerljiv doprinos i kao predsjednik stranke i kao predsjednik Vlade. 

Pismo prenosimo u cijelosti. 

"Kao dugogodišnji gradonačelnik grada Otoka u sedam mandata i jedan od utemeljitelja Hrvatske demokratske stranke, uoči predstojećih unutarstranačkih izbora, dajem svoju nedvojbenu potporu kandidaturi gospodina Andreja Plenkovića za predsjednika naše stranke. 

Naime, gospodin Andrej Plenković svojim je radom kao predsjednik HDZ-a i kao predsjednik Vlade RH dao svoj nemjerljiv doprinos

Posebno je doprinio razvoju Slavonije, osnivanjem Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a time i razvoju jedinica lokalne samouprave. Osnivanje Fonda za izravnanje omogućilo je ravnomjeran razvoj svih općina, gradova i županija, ali i veću dostupnost fondova Europske unije. To je za Grad Otok neprocjenjivo i donosi nam najbolje rezultate u povijesti. 

To je odnos prema općinama, gradovima i županijama iznimno važan za svakog građanina Hrvatske jer donosi bolju kvalitetu života. 

Stoga, dajem jasnu i nedvojbenu potporu", stoji u pismu potpore koje je potpisao gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić. 

Komentara 84

Avatar Šipo
Šipo
14:28 21.01.2020.

Drago mi je što je većina svjesna kvalitete sadašnjeg predsjednika.

LU
Lui
14:22 21.01.2020.

Ne vidim niednog drugog kandidata koji bi bio dostojan zamijeniti Plenkovića. On je najbolji šef stranke nakon Franje Tuđmana, cijenjen u Europi i svijetu, njegova Vlada je napravila ogromne pomake i to svi znamo, pa čak i ovi koji ga uporno pljuju

Avatar Dipsy
Dipsy
14:22 21.01.2020.

Ja kao nepristrani promatrač smatram kako Andreja Plenkovića većinski podržavaju mladi i obrazovani ljudi. Svima kojima je cilj napredovanje stranke i RH glasat će za Plenkovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije