Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stjepan Kostanjević

Gradonačelnik Gline: Bitnije je da sam na terenu, nego u medijima

Foto: PIXSELL
1/11
04.01.2021.
u 12:27

Kad se obnovi, bit će prilika za slikanje, naveo je

U strašnom potresu koji je pogodio središnju Hrvatsku nekoliko lokalnih dužnosnika, kao što su dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, istaknuli su se u javnosti kao oni koji su kontinuirano na terenu s ljudima koji su izgubili sve. Vrlo brzo postavilo se pitanje gdje je pak gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević. 

Da bismo doznali gdje je, nazvali smo ga. Upitan o trenutačnoj situaciji na terenu, kazao je kako je promjenjiva.

– Uza sve ostalo, posljednja tri dana pada kiša. No, situacija je pod kontrolom. Svima onima koji su ostali bez doma riješit ćemo stambeno pitanje. Dosad je postavljeno 70 kontejnera. Do kraja dana postavit ćemo još 30. Kroz nekoliko dana svima onima koji su ostali bez krova nad glavom riješit ćemo stambeno pitanje – kazao je. 

Dodao je kako im pomaže i vojska i vatrogasci te da očekuju dolazak vatrogasaca iz Splita. 

1/10

Upitan o optužbama kako nije prisutan, odbacio ih je i rekao kako smatra da je bitnije da je na terenu nego da je u medijima. 

– Ispričavam se svim medijima, no mogu doći do mene. Ispričavam se što nisam dostupniji – kazao nam je i dometnuo kako je bio prisutan kad su u Banovinu nakon potresa došli predsjednik države Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković. 

– Kad se obnovi, bit će prilika za slikanje – naveo nam je. 

Potvrdio nam je kako nije u komunikaciji sa svojom dogradonačelnicom Brankom Bakšić Mitić. 

– Prvi dan smo se vidjeli. Od tada nismo. Stožer zasjeda svaku večer, ona se nijednom nije pojavila. No, prioritet su nam sada ljudi. Kad sve završi i kad ljudima obnovimo sve što je razrušeno, onda će biti prilike za slikanje. 

VIDEO: Muškarac poginuo nakon što je pao s krova prilikom obnove kuće koja je oštećena u potresu

Ključne riječi

Komentara 51

TO
tomislav10
12:34 04.01.2021.

Tu si a nitko te ne vidi. Da mu otac nije bio staklar po struci?

NE
nemanatrag
13:03 04.01.2021.

Možda on nije bio nevidljiv nego su ljudi jednostavno odbijali da ga vide...

MA
maximinimax
12:36 04.01.2021.

Tipični političar, takvi su veće zlo od potresa, kuće će se izgraditi a ovakvi će ostati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije