Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkazao škorin koncert

Gradonačelnik Donjeg Miholjca: Ne želimo glazbu s politikom

miroslav škoro
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
23.09.2019.
u 11:41

Riječ je o otkazivanju Škorinog koncerta koji se trebao održati 29. rujna, na Dan Grada Donjeg Miholjca, a Aladić objašnjava da su ga otkazali jer je Škoro, a ne Grad Donji Miholjac, promijenio okolnosti ugovorenog koncerta.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić (nezavisni) u ponedjeljak je opovrgnuo da je pod utjecajem HDZ-a otkazao koncert Miroslava Škore, poručivši da je na tu odluku utjecao sam Škoro "promjenom okolnosti koje nisu ugovarane" tj. najavom kandidiranja na predsjedničkim izborima.

"Na moju odluku (usuglašenu s mojim suradnicima) utjecali ste samo Vi, g. Škoro, promjenom okolnosti koje nisu ugovarane. Žao mi je što kao poduzetnik i znalac područja autorskih prava niste sami svima nama gradonačelnicima koji smo prije Vašeg jednostranog čina odluke o kandidiranju na predsjedničkim izborima ugovarali Vaše glazbene nastupe poslali dopis s molbom za sporazumni raskid ugovora, kojeg više ne možete ispuniti u duhu ugovaranih okolnosti”, poručio je Aladić u podužem otvorenom pismu "glazbenom i političkom stožeru Miroslava Škore”.

Škoro sad može isporučiti samo glazbu s politikom

Riječ je o otkazivanju Škorinog koncerta koji se trebao održati 29. rujna, na Dan Grada Donjeg Miholjca, a Aladić objašnjava da su ga otkazali jer je Škoro, a ne Grad Donji Miholjac, promijenio okolnosti ugovorenog koncerta.

"Legitimnom građanskom odlukom da učini samoinicijativni politički istup u smjeru namjere kandidiranja na predsjedničkim izborima, Škoro je samoga sebe onemogućio da nastupi politički neutralno i općeprihvaćeno kao glazbenik na proslavi Dana Grada”, kaže Aladić.

Poslovno gledano, iz Donjeg Miholjca su naručili proizvod koji im Škoro više ne može isporučiti, već im je za taj isti novac namjeravao isporučiti neki drugi proizvod. "Naručili smo glazbu bez konotacija natjecateljske politike, a on to sada ne može isporučiti ni da hoće, nego samo glazbu s politikom”, naglašava Aladić.

Gradonačelnik odbacuje i tezu ”Škorinog političkog tima” da je tom odlukom Škori ograničio ustavno pravo na rad, poručujući im kako time Škoru čuva od "neugodnosti da sutra zajedno završimo pred sudom (ili barem Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa) zbog pogodovanja u prikrivenoj kampanji, potpuno jednako nedopuštenoj kao i u slučaju prikrivenih reklama”.

To potvrđuje svojom reakcijom i Škorina ugovorna strana - mi smo otkazivanje koncerta dostavili glazbenom timu Miroslava Škore, a ni sat vremena nakon slanja obavijesti o otkazivanju koncerta u javnost izlazi politički tim Miroslava Škore i komentira naše otkazivanje koncerta političkim argumentima i podmetanjima, navodi Aladić.

HDZ je na odluku imao nulti postotak utjecaja

U pismu se referira i na ocjenu Škorinih političkih suradnika, koji su ga zbog odluke o otkazivanju koncerta nazvali "HDZ-ovim poslušnikom” te podsjeća da je sa svojom nezavisnom listom na prošlim izborima pobijedio i HDZ i SDP i sve druge političke stranke, te da ih namjerava ponovno pobijediti i osvojiti drugi mandat.

Sve ostale stranke u Donjem Miholjcu, pa tako i HDZ, vjerojatno razmišljaju kako pobijediti mene. To je njihovo pravo koje ću im ja nastojati onemogućiti svojim političkim programom. Eto, točno toliki je na ovu moju odluku utjecaj HDZ-a - nulti postotak utjecaja, poručuje Aladić.

Komentara 15

Avatar Narod
Narod
20:04 23.09.2019.

Ispravno bi bilo da sam otkaze koncerte koji su na trosak poreznih obaveznika ali Skoro mora probati:)) Najbolje da mu grad jos plati nastup jedno 30 - 40 000, na tom je napravio doktorat.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:23 23.09.2019.

Neka Skoro dodje na festu i dijeli potpise i selfije. A moze djeliti i majice s natpisom Pittsburg Steelers ili Pittsburg Penguins navijacima.

KU
kukie
23:42 23.09.2019.

zvati ce milanovica da mu peva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije