Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Belgija

Gradonačelnik davao izjavu, a iza njega se zbog poplave urušila kuća: 'Jeste li vidjeli?'

Heavy rainfalls in Verviers
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.07.2021.
u 19:14

Kao što vidite, u onoj kući se ruši još jedan zid. Jeste li vidjeli to? Tamo desno, upravo se sada srušio zid - kazao je gradonačelnik jednog mjesta u Belgiji.

Broj mrtvih u Belgiji u ekstremnim vremenskim uvjetima i poplavama porastao je na 23, izvijestila je novinska agencija Belga prenoseći izjavu guvernera teško pogođene pokrajine Liege, nakon što su poplave također pogodile dijelove Njemačke, Švicarske, Nizozemske i drugih zemalja.

"Još uvijek ima ljudi na krovovima u pokrajini Liege koji 36 sati nisu jeli ni pili", rekao je guverner Herve Jamar televizijama RTL-TVI i RTBF, a prenosi Belga.

Belgijska ministrica unutarnjih poslova Annelies Verlinden rekla je za televiziju VRT da je prema privremenim podacima poginulo 18 osoba, a jako puno ih je nestalo.

Video - Apokaliptične snimke nakon poplava na zapadu Njemačke

 

Helikopteri i dronovi nastavit će potragu u narednim satima, rekla je.

A u jednom mjestu u Belgiji, dok je gradonačelnik davao izjavu, dio kuće nestao je pred kamerom.

"Kao što vidite, u onoj kući se ruši još jedan zid. Jeste li vidjeli to? Tamo desno, upravo se sada srušio zid", kazao je. 

Obilne kiše i bujice vode pretvorile su slikovite krajolike i povijesne gradove u zone katastrofe u dijelovima Njemačke, Francuske, Švicarske, Luksemburga i Nizozemske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije