Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće im se platiti cijela obnova

Gradonačelnica Siska oštro o obnovi: Prvo ćemo pokušati srušiti ovu suludu odluku Vlade

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
16.01.2021.
u 14:44

Nakon 28.12., kada je Sisak pogodila katastrofa u obliku potresa, dogodila nam se tragedija u obliku hrvatske Vlade!, poručila je gradonačelnica Siska

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček obratila se javnosti  priopćenjem. Osvrnula na navode da će se Sisak obnavljati po istom modelu kao i Zagreb te je uputila oštre riječi.

"Nakon što sam vidjela medijska izvješća sa sjednice Vlade bilo mi je jasno da ministri nešto petljaju i skrivaju jer nisu objasnili zašto stradale gradove i općine dijele u neke kategorije i zašto će neke obnavljati Fond, a druge Vladin Ured za obnovu. Normalno da su skrivali što donose jer čim sam uzela Zakon o obnovi potresom pogođenih područja, shvatila sam da se srame jer su Sisak stavili u istu kategoriju sa Zagrebom. To mi je potvrdio i ministar Horvat jučer kada smo telefonski razgovarali.

Video: Vatrogasci objavili snimku skidanja tornja sisačke katedrale iz zraka

Nakon 28.12., kada je Sisak pogodila katastrofa u obliku potresa, dogodila nam se tragedija u obliku hrvatske Vlade! To za Sisak znači da obnove neće biti, jer dok Zagreb sa svojim proračunom od 7-8 milijardi može isfinancirati svojih 20% i građani imaju motiv sufinancirati jer ipak imaju vrijedne nekretnine i vrijedne kvadrate, u Sisku, Županija koja je de facto bankrotirala i zadužena je 80 milijuna, a još 40 milijuna manjka prebacuje iz godine u godinu, neće to moći, a o građanima da ne pričam. Odakle umirovljenicima ili ljudima koji žive samo od svoje plaće udio za obnovu, a mnogi su već sad opterećeni kreditima, a mnogi i ovrhom. Nemamo nikakve šanse!


 

Prvo ćemo pokušati srušiti ovu suludu odluku Vlade, no svjesna sam da Plenković i Pupovac imaju većinu u Saboru. Zanima me kako partijski vojnici HDZ-a iz Siska i SMŽ-a, koji će u Saboru glasati za ovo, misle više ikada šetati Siskom i pogledati ijednog Siščana u oči!", priopćila je.

Ključne riječi

Komentara 70

FM
fmica
14:58 16.01.2021.

jel to ona sdpeovka kaj ne da djeci igrati hokej u dvorani?

MM
mmaraci4
15:32 16.01.2021.

Od ove ikače su gori samo oni koji su je birali

EL
EldersWisdom
14:49 16.01.2021.

Kakav gradonacelnik, takav i grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije