Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Koncesija naplate parkinga zavadila Građansku opciju GOGO i Antu Đapića

Anto Đapić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
01.07.2014.
u 13:35

Đapić se nedemokratskim ponašanjem, u maniri faraona, potrudio sve riješiti „po kratkom postupku“. Rečenicom „neću vam dati riječ“ nije dopustio repliku na koju je naš vijećnik Miroslav Šimić imao pravo, tako da je rasprava o ovoj važnoj temi završila „svjetlosnom brzinom“, stoji u priopćenju Građanske opcije grada Osijeka GOGO

Građanska opcija grada Osijeka GOGO oštro prosvjeduje zbog ponašanja predsjednika Gradskog vijeća Ante Đapića koji grubim kršenjem Poslovnika zabranjuje govor naših vijećnika i onemogućuje ih u zastupanju interesa građana grada Osijeka. Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, po našem mišljenju, jedna od najvažnijih tema bila je odluka o davanju koncesije za posao naplate parkiranja u gradu Osijeku. Unaprijed smo istaknuli naš stav kako je odluka o davanju koncesije na 10 godina loša, te da za nju nećemo glasati, stoji u priopćenju Građanske opcije grada Osijeka GOGO.

Međutim, predsjednik Gradskog vijeća očigledno ne misli da je to važna odluka jer, dok se vrijeme na sjednicama bez ikakvog ograničenja troši na teme koje se ne odnose.na grad Osijek, kada se došlo do točke o navedenoj koncesiji, gospodin Đapić se nedemokratskim ponašanjem, u maniri faraona, potrudio sve riješiti „po kratkom postupku“. Rečenicom „neću vam dati riječ“ nije dopustio repliku na koju je naš vijećnik Miroslav Šimić imao pravo, tako da je rasprava o ovoj važnoj temi završila „svjetlosnom brzinom“.

Podsjećamo, gradski vijećnici izabrani su voljom građana, imaju pravo ali i dužnost zastupati njihove interese. Ni jedan pojedinac, pa bio to i predsjednik Vijeća, ne smije, kršenjem Poslovnika, braniti vijećnicima da govore i rade ono za što su izabrani. Svjesni smo da gospodin Đapić, brzo gubi živce kad je GOGO u pitanju, no na sjednicama Gradskog vijeća treba se ponašati dostojno dužnosti koju obavlja.

Na kraju još mislimo da je važno reći kako smo postavili upit Gradonačelniku oko promotivnog spota gradske uprave o besplatnim udžbenicima u kojima je iznesena laž kako je GOGO glasovao protiv besplatnih udžbenika. Čak štoviše vijećnik Miroslav Vanek je ponudio svoju vijećnićku naknadu svakome tko u zapisniku sjednice pronađe gdje i kada se to glasovalo o odluci o besplatnim udžbenicima. Gradonačelnik je odgovorio " kako ne može biti odgovoran za svako zlo koje dolazi iz gradske uprave". Gogo je zadovoljan odgovorom. te se nada kako se takva "zla" više neće ponoviti.

>> Metež u vijećnici tijekom rasprave o Osijek Prideu: 'Neću biti na čelu parade'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije