Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJETKO SE VIĐA PO DANU

Britanci su prijavljivali da su im se kuće tresle: 'Pogledali smo se i upitali - što je to bilo?'

22.03.2021.
u 14:31

Kacarek je objasnio kako je 'izuzetno rijetko' vidjeti vatrenu kuglu tijekom dana te da se u tom slučaju mora raditi o jako velikom bolidu

Glasan prasak uznemirio je u nedjelju popodne stanovnike Devona, Dorseta, Cornwalla i Somerseta u Velikoj Britaniji. Stručnjaci su uvjereni da je za taj prasak kriv meteor koji je pukim slučajem snimljen kamerom. 

Ian Dryhurst vozio se u mjestu Jersey na Kanalskim otocima kada je kamera postavljena u njegovom automobilu snimila pad meteora. U automobilu se nalazila i njegova obitelj i svi su vidjeli neobičnu pojavu na nebu, a snimka kamere potvrdila je da im se ništa nije pričinjavalo.

- Dogodilo se jako brzo i u početku nisam bio siguran je li to bio samo neobičan odraz vjetrobranskog stakla ili nas je sunce zavaralo - rekao je Ian.

Rekao je samo kako su se on, supruga i sinovi pogledali i upitali: 'Što je to bilo?'.

Da se radilo o meteoru potvrđuju i stručnjaci.

- Glasan prasak koji se čuo nakon ovog događaja najvjerojatnije je povezan (s meteorom) - rekao je Richard Kacarek, suosnivač britanske mreže za promatranje meteora, te je dodao kako se radilo o 'vatrenoj kugli'.

Kacarek je objasnio kako je 'izuzetno rijetko' vidjeti vatrenu kuglu tijekom dana te da se u tom slučaju mora raditi o jako velikom bolidu.

Mnogi su na društvenim mrežama prijavljivali kako su se kuće zatresle nakon eksplozije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije