Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izdali obavijest

Građani su dužni ukloniti ambroziju i druge opasne biljke sa svoga zemljišta

ambrozija
Nikola Čutuk/pixsell
21.08.2014.
u 12:40

Vlasti se pozivaju na Odluku o komunalnom redu, a koja se odnosi na vlasnike, pojedince i korisnike okućnica, neizgrađenog građevinskog zemljišta i poljoprivrednog zemljišta na području grada

Vukovarske gradske vlasti izdale su obavijest građanima da su dužni radi otklanjanja štetnih utjecaja na zdravlje ljudi kontinuirano uklanjati i uništavati ambroziju i druge štetne korove kao i uklanjati građevinski i drugi otpad.

Vlasti se pozivaju na Odluku o komunalnom redu, a koja se odnosi na vlasnike, pojedince i korisnike okućnica, neizgrađenog građevinskog zemljišta i poljoprivrednog zemljišta na području grada. Navodi se isto tako i da će ukoliko građani sami ne uklone ambroziju, drugi korov i građevinski otpad sa svojih zemljišta da će im to naložiti  komunalni redar.

Spomenutom Odlukom previđeno je i da ukoliko se vlasnik ogluši o nalog komunalnog redara da će ga izvršiti treća osoba ali na račun vlasnika na način da će potrebna sredstva predujmiti grad Vukovar, a nadležne službe pokrenut će postupak za povrat sredstava.

>>Ambrozija zaposjela poplavljene poljoprivredne površine u županjskoj Posavini

>>Čak 250 tisuća Zagrepčana alergično je na ambroziju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije