Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Gotovo 30 posto ispitanika Vladi dalo jedinicu!

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.12.2013.
u 20:11

Građani su Vladi u ovoj godini dali vrlo slabu ocjenu – točnije dvojku

Kraj godine vrijeme je i za rezime učinjenog. Jučer je to napravila Vlada, obilježivši polovicu mandata, a HRT donosi ocjene građana o njihovu radu u istraživanju koje je provela agencija Hendal na 1001 ispitaniku.

Građani su Vladi u ovoj godini dali vrlo slabu ocjenu – točnije dvojku. Samo ih 19% smatra da će aktualna vlast u svojem mandatu uspjeti izvući zemlju iz krize. U to ne vjeruje 79% građana! Čak 29 posto građana je Vladi dalo jedinicu, 34 posto dvojku, 26 posto trojku, dok je ocjenu vrlo dobar dalo 6, a peticu samo 1,5 posto.

62 posto ispitanika misli da Vlada državu vodi u lošem smjeru, manje od trećine misli da su na dobrom putu, a 9 posto nema nikakvo mišljenje. Vlada nema potporu niti za najavljenu privatizaciju državnih tvrtki. Novi val privatizacije ne podupire 68 posto građana, a podupire 28 posto. Protiv davanja autocesta u koncesiju je 78 posto ispitanika, a samo 19 je za. Čak 84 posto ispitanika misli da bi Vlada trebala vratiti Inu u državno vlasništvo.  

>> 'Pogledajte kako smo mlađi izgledali, propali smo fizički od rada u ove dvije godine!

Komentara 36

L0
luena 01
14:14 24.12.2013.

Gradjani su bili milostivi sa vladom ,kako rade i sto su do sad postigli zasluzili su jos losiju ocjenu...

ST
stefj
14:06 24.12.2013.

Hm, budući da su anketu sprovodili vladini aktivisti (HRT), vlada je jako loše prošla. To znači da bi neko neovisno istraživanje dalo čistu jedinicu. Ovako je vlada sama sebi navukla dvojku...

ZI
Zir
14:30 24.12.2013.

neki dan u jednim novinama bila je anketa za koga bi dali glas da su danas izbori!!! anketu sam pratio nekoliko dana, broj klikova se blizio 100.000, i onda je stranica nestala, clanak je ostao , ali bez ankete, interesantnosantno je da se clanak osvrce na rezultate dok su u pocetku bili na stranu kukurikavaca, a kada je uzorak isao prema 100.000, uzorak je s vremenom rasta klikova otisao u smjeru , koji je digao kosu na glavi kukurikavcima i anketarima, hdz 32%, sdp 21%, gabric 15% , hrast oko 4%, hsp oko 4%, ostalo za u kos!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije