Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVILI POLICIJI

Građani na nogama: Muškarac mamio bombonima djevočicu u auto

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
06.02.2020.
u 22:33

- Potvrđujem da smo zaprimili dojavu po kojoj intezivno postupamo. I u ovim trenutcima, krim inspektori su na terenu - kazao nam je večeras oko 22 sata Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Osječka policija zaprimila je večeras, potvrđeno nam je, dojavu o muškarcu "koji je danas pokušao slatkišima namamiti djevojčicu u svoj automobil", dok se s dva prijatelja iz razreda vraćala kući. Riječ je o učenicima drugog razreda OŠ Tin Ujević u naselju Jug 2.

Uznemireni roditelji priču su podijelili na Facebooku, a ona se vrlo brzo proširila.

- Troje djece iz 2. razreda išlo je kućama danas oko 12.30 sati. U jednoj od uličica na potezu između škole i Divaltove ulice zaustavio se automobil. Čovjek u automobilu (sivi Opel), "stariji", ćelav s kosom sa strane (opis jednog od dječaka), zaustavio se, djevojčici ponudio bombone i pozvao ju u auto. Ona je krenula, jedan od dječaka joj je rekao da to ne radi i zaustavio ju. Djevojčica nije ušla. Čovjek u automobilu još se neko vrijeme vozio polako uz njih. Tada je naišla baka jednog od dječaka, nakon čega se čovjek u automobilu udaljio - objavili su roditelji djece koja idu u istu školu, dodajući kako je sličan slučaj, navodno, već prijavljen prije nekoliko dana.

Kako nam je ispričala i majka jednoga od dvojice spomenutih dječaka, muškarac je, po njihovoj priči, djevojčici rekao "Dođi, imam bombone i odvest ću te kući mami".

Čim su saznali što se dogodilo, i čuli se međusobno, roditelji su se zaputili u policijsku postaju, a ubrzo su im i na kućna vrata pokucali inspektori te razgovarali s djecom.  Policija je shvatila sve ozbiljno jer svo troje djece ima istu priču. 

- Potvrđujem da smo zaprimili dojavu po kojoj intezivno postupamo. I u ovim trenutcima, krim inspektori su na terenu - kazao nam je večeras oko 22 sata Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Nevezano za ovaj slučaj, policija apelira na roditelje da upozore djecu neka ne sjedaju u automobil s nepoznatima te ne budu lakovjerni.

Komentara 18

ME
mehokodro
05:20 07.02.2020.

Locirati, do Drave transferirati, eliminirati

BL
Blacknemesis8
05:19 07.02.2020.

Ako je istina, oma zatuci.

Avatar kenj@c
kenj@c
06:16 07.02.2020.

Kamere na svaki kut. A ako nekome smeta jer je njegova privatnost " ugrožena" , nek ide u šumu živjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije