Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKVIRNI SPORAZUM NA GODINU DANA

Grad Zagreb za najam 151 vozila daje 4,5 milijuna kuna

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
25.11.2020.
u 15:35

Grad želi uzeti u najam i šest vozila srednje klase poput Peugeota 508

Grad Zagreb pokrenuo je postupak nabave novih motornih vozila putem najma vrijedan 4,5 milijuna kuna bez PDV-a. Radi se o okvirnom sporazumu na godinu dana, kojim je, prema troškovniku, obuhvaćeno ukupno 151 vozilo. Pri tome se traži 77 automobila niže klase te 52 donje srednje klase. Grad želi uzeti u najam i šest osobnih vozila srednje klase, poput Passata ili Peugeota 508 ili jednako vrijedno vozilo te jedan automobil također srednje klase, poput Audija 4 ili BMW-a 3 ili jednakovrijedno vozilo.

Nabavlja se i 10 električnih automobila te tri dostavna vozila i dva kombija. U Uredu zagrebačkog gradonačelnika kažu da će prema njihovoj procjeni do završetka postupka nabave isteći postojeći dvogodišnji okvirni sporazum za najam motornih vozila. Stoga je, tvrde, bilo neophodno pokrenuti novi postupak. Vozila će, navode u Uredu, koristiti iste službe koje su i do sada koristile te automobile – komunalno redarstvo, prometno redarstvo, predstavnici vijeća gradskih četvrti i mjesne samouprave, služba prijevoza gradske uprave i Gradske skupštine, razni izvidnici i službe gradske uprave u čijem je opisu posla terenski rad, kao i drugi zaposlenici gradske uprave prema potrebi.

U Gradu objašnjavaju da vozila uzimaju u najam jer taj paket ponude sadrži identične usluge kao i druge vrste nabave vozila. Pri tome naglašavaju kako im je takav oblik financijski povoljniji u odnosu na prijašnje godine kada su automobile nabavljali putem operativnog leasinga

 

>> VIDEO U Zagrebu su krenula brza i besplatna testiranja na koronavirus: Već prvog dana građani su pohitali na 12 lokacija za testiranje

Ključne riječi

Komentara 3

JD
John Doe Jr.
16:09 25.11.2020.

grad zagreb treba kupiti 151 vozilo marke porsche taycan turbo ma nek se vidi raskoš

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:01 25.11.2020.

kad će ovaj lopovluk stat?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije