Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korak do katastrofe

Grad u Srbiji već je četiri dana bez struje. Stanovnici se smrzavaju

Gorski kotar
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
04.12.2014.
u 07:55

Zatvorene su škole i vrtići dok su bolnica i rodilište u Majdanpeku priključeni na agregat

Stanovnici rudarskog grada Majdanpeka u Srbiji smrzavaju se već četvrti dan nakon što su nevrijeme praćeno ledenom kišom i hladnim vjetrom te pad dalekovoda uzrokovali prekid isporuke struje, grijanja i vode.

Zatvorene su škole i vrtići dok su bolnica i rodilište priključeni na agregat, javlja B92. Problematična je i komunikacija s ostatkom zemlje jer je mobilni signal slab, a fiksna telefonija funkcionira sa smetnjama. Dok stanovništvu polako ponestaje goriva za agregate, u grad i okolicu poslane su spasilačke ekipe koje pokušavaju normalizirati situaciju i ponovo uspostaviti opskrbu električnom energijom. To im je na kratko i uspjelo sinoć oko 22 sata, no dalekovod na termoelektrani Drmno ponovo je zakazao.

- Locirali smo problem na oko kilometar i pol od Majdanpeka na putu ka Kostolcu. To je vrlo nepristupačan teren i ekipe se trenutno probijaju na mjesto gdje je potrebno izvršiti sanaciju - kazao je ministar energetike Aleksandar Antić.

>>Super oluja pogodila Brisbane, 83.000 kućanstava ostalo bez struje

>>U snježnoj oluji poginulo 13 ljudi, zbog kiša prijete i poplave

Komentara 29

Avatar TvojUjko
TvojUjko
09:05 04.12.2014.

Vjerojatno večina ima peći na drva pa ne vjerujem da se smrzavaju toliko...

MT
mile the king
11:11 04.12.2014.

grad soliter do solitera, betonski pakao, nestalo strije nestalo i vode, grejanja, leba, snabdevanja... kukala im majka.

Avatar Kristijan Kašić
Kristijan Kašić
09:20 04.12.2014.

I sta bi mi Hrvati sada trebali? Eno snjezne oluje i u Americi. Vau, koje vijesti. Jel moze proci dan bez Srba i Srbije u novinama i na portalima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije