Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG KOMENTARA NA FACEBOOKU

Grad tražio da uplati 10.000 kuna jer im je nanio reputacijsku štetu

Zlatan Avar i Ivan Čehok
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
08.02.2020.
u 07:10

Juraj Rožić je za nesreću na pružnom prijelazu lani napisao da je za nju odgovoran i Varaždin

Gospodine Rožiću, svojim neprimjerenim i netočnim izjavama neosnovano aludirate na neodgovornost Grada Varaždina u problematici i djelatnostima za koje Grad nije nadležan niti može postupati, čime ste počinili reputacijsku štetu Gradu Varaždinu, narušivši ugled gradonačelnika i vijećnika Grada Varaždina, ponajviše stvaranjem negativne percepcije o Gradu Varaždinu i njegovim službama kao neodgovornim, iako to nisu, što kod građana koje ste doveli u zabludu izaziva i može izazvati neprimjerene komentare na Facebook-profilima različitih portala”.

Dio je to dopisa koji je stigao na adresu predsjednika varaždinskog 7. mjesnog odbora Biškupec Jurja Rožića koji je nakon nesreće na cestovno-pružnom prijelazu u Biškupcu u srpnju prošle godine napisao da je za nju odgovoran i Grad.

Ignorirao dopis

Nije prošlo puno vremena i na njegovu adresu stiglo je pismo s pečatom gradonačelnika Ivana Čehoka, no s vlastoručnim potpisom njegova zamjenika Zlatana Avara koji od Rožića traži da zbog iznesenih optužbi na poslovni račun Grada Varaždina uplati 10.000 kuna naknade za “reputacijsku štetu”! “Ujedno zahtijevamo i da se javno ispričate putem javnog medija, u protivnom će Grad biti prisiljen podnijeti tužbu radi naknade štete te sudskim putem zahtijevati javnu ispriku. Grad novac planira dati u humanitarne svrhe potrebitim građanima”, napisao je Avar.

Rožić je dopis ignorirao i poručio da ne namjerava platiti tih 10.000 kuna jer ne smatra da je išta skrivio. Kad je slučaj dospio u javnost, gradonačelnik Čehok rekao je da on s dopisom nema ništa. Nazvali smo njegova zamjenika.

– Da, ja sam potpisao taj dopis i ne vidim tu ništa sporno – kaže Avar. Napominje da je Rožić još 2018., kad se uređivala Gospodarska ulica, izjavio da je komunalno poduzeće Varkom zaboravilo ugraditi cijevi.

– Nakon tri dana vidio je da je pogriješio i ispričao se. Sad je opet imao ispad i nakon tragedije na rampi prema Biškupcu rekao da je Grad kriv, iako jako dobro zna koje su ingerencije Grada. Nije to prvi put da Rožić tako reagira prema Gradu i zato smo mu uputili dopis koji sam ja potpisao. Ne bježim od toga. To je bio dopis, nismo išli na sud, ali mora postojati odgovornost za izgovorenu riječ u politici – ističe. Kako to, pitali smo, da se odlučio za naknadu reputacijske štete, dosad malo poznatog termina u političkom životu.

U Čakovcu odmah tuže

– Ja nisam pravnik, ali pravnici znaju što je reputacijska šteta – kaže. Na pitanje kako to da je potpisao dopis na kojem je pečat i ime gradonačelnika Čehoka, kaže da je to standardna procedura.

– Svi smo mi dužnosnici i imamo pravo potpisa. Dopisi izlaze van, a ako nema gradonačelnika, mogu ih potpisati ja ili kolegica Sandra Malenica. Taj sam dopis potpisao u zamjeni – kaže Z. Avar i napominje da Rožić može mirno spavati jer Grad ne planira podizati tužbu protiv njega.

Slučaj iz Varaždina jedan je od neobičnijih načina djelovanja u političkom životu. Obično se odmah poseže za sudskim tužbama. U susjednom Čakovcu gradonačelnik i saborski zastupnik Stjepan Kovač (SDP) tako je tužio nezavisnog vijećnika Predraga Kočilu zbog napisa na Facebooku.

– On i Grad Čakovec otprije protiv mene vode kazneni postupak za uvredu i klevetu zbog mojih objava objavljenih prije lokalnih izbora 2017. Početkom ove 2020. zbog istih objava pokrenuo je i parnični postupak u kojem zbog pretrpljenih duševnih boli traži naknadu štete u visini od 50.000 kuna – kaže Kočila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije