Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije njihov

Grad Slunj kani vratiti sportsko igralište pod svoj krov

igraliste_PXL_kar_100728_12
PIXSELL
01.10.2010.
u 10:20

Malo tko zna da je to donedavno bilo vlasništvo Slunjčice d.o.o. te da ga je ona prenijela na tvrtku kćer Gaj kako bi izbjegla ovrhe.

Grad Slunj pokrenut će sudski postupak protiv Slunjčice d.d. radi osporavanja zakonitosti prijenosa nekretnine na tvrtku Gaj d.d. U pitanju je nogometno igralište u središtu Slunja koje bi, po svemu, trebalo pripadati Nogometnom klubu, odnosno Gradu.

Sve zbog dugova

Da je igralište preneseno na drugu tvrtku u Slunju su doznali nakon što su pokrenuli prisilnu naplatu dugova za komunalnu naknadu i spomeničku rentu. Za ovršnog postupka došlo je do prijenosa vlasništva, a u obje je tvrtke odgovorna osoba Pero Lalić.

Za mišljenje i pravni savjet Grad Slunj obratio se i odvjetniku Stevi Maraviću iz Zagreba. On je ustvrdio da postoje opravdane sumnje da je prijenos vlasništva napravljen radi izbjegavanja zabilježbi, pa tako i plaćanja dugova. Po njegovom iskustvu, Slunj ima realne izglede da u sudskom postupku pobije te ugovore. Iako su pojedini gradski vijećnici negodovali što im se na dušu stavlja tako velika odgovornost, podržali su Grad da sudskim putem riješi tu situaciju. Složili su se da je naplata privremeno sporedna stvar, a najvažnije je osporiti prijenos vlasništva nad igralištem.

– U pitanju je igralište za koje više od 90 posto osoba ne zna da je vlasništvo Slunjčice, a kamoli da je sada preneseno na nekog trećeg. Ne zna se ni koliko će sudski spor trajati ni kako će u konačnici završiti, ali ne smijemo dopustiti da nam sadašnje i buduće generacije zamjere da smo propustili to učiniti – zaključili su gradonačelnik Ivan Bogović i predsjednik Gradskog vijeća Davor Požega. Vijećnik Oto Šimeković, nekadašnji dugogodišnji predsjednik NK Slunj, podsjeća da je osamdesetih godina, bez njegova i znanja mnogih, igralište preneseno na Slunjčicu, koja je tada bila u sastavu Radne organizacije 14. novembar.

Direktor bez komentara

– Direktor je bio Jovica Savić. Kao predsjednik Izvršnog vijeća općine to je mogao učiniti. Željeli su napraviti hotel ili autobusni kolodvor, što bi za Slunj bila katastrofa – tvrdi Šimeković. Kaže da se time nijedna vlast nije htjela baviti. Direktor Slunjčice i Gaja Pero Lalić ne želi ništa komentirati dok ne dobije pismenu potvrdu o tužbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije