Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovrhe

Grad Novi Marof kreće idući tjedan u prisilnu naplatu duga neplatiša

'03.08.2010. Zagorska ulica, Novi Marof, Novomarofske tvrtke 2009. godinu zavrsile su s dobiti Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
04.11.2010.
u 14:25

– Pozivam tvrtke koje nam duguju komunalnu naknadu da svoje dug podmire do sredine idućega tjedna – kaže Hrenić

Asfaltiranje ceste u Kotarima kod Ključa, nedaleko od Novoga Marofa, trebalo bi početi idući tjedan, pa će se ostvariti ovogodišnji program sanacije i modernizacije nerazvrstanih cesta na novomarofskom području, za što je odvojeno 2,5 milijuna kuna. Radovi na cesti, dugoj više od kilometra, u Kotarima, u vrijednosti 750.000 kuna, zasigurno će obradovati Novomarofčane koji ondje imaju klijeti i vikendice. No istodobno će početi i ovrha da se naplati dug od neplatiša.

– Grad ima ugovore s građanima o asfaltiranju cesta i svima onima koji nisu podmirili svoje obveze slijedi prisilna naplata – kaže novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić.

No nisu građani jedini koji će dug gradu otplatiti ovrhom nad primanjima. Na listi su i tvrtke koje duguju komunalnu naknadu.

– Najveći dužnici su Trgonom i BBS. Znam u kakvoj je BBS situaciji i htio sam da vlasnica to riješi, kako bi se poslovanje nastavilo. Zato dosad nismo ni išli na ovrhu, no sada nam drugo ne preostaje. Grad svoj dug mora naplatiti. Pozivam tvrtke koje nam duguju komunalnu naknadu da svoj dug podmire do sredine idućega tjedna, jer nakon toga slijede ovrhe - kaže gradonačelnik.

Prisilnom naplatom gradska uprava želi poboljšati i stanje u proračunu, koje, kao i u većini općina i gradova, nije sjajno. U prvom je polugodištu manjak prihoda bio 1,6 milijuna kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije