Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radovi

Grad Ivanec platit će Lančićanima koji su ustupili dio zemljišta

'29.10.2010., Lancic - Elektra postavlja nove elektricne stupove. Photo: Ljiljana Risek/VLM'
'Ljiljana Risek/VLM'
01.11.2010.
u 16:10

Kanalizacija za fekalne vode gradit će se u trećoj fazi radova, i to na dionici od Lančića do Vuglovca

Ivanečko prigradsko naselje Lančić na potezu od mjesnog društvenog doma do skretanja za Knapić pretvoreno je u golemo gradilište. Nakon što su lani dovršeni radovi u prvoj fazi – rekonstrukcija županijske ceste od Ivanca do društvenog doma u Lančiću, postavljanje vodovoda, kanalizacije i javne rasvjete – započela je druga faza.

Radnici varaždinske tvrtke Ceste proširuju prometnicu, a u tome pothvatu najkompliciranija je i najskuplja gradnja potpornih zidova ondje gdje su strmine, kojima se sprječava klizanje terena. Budući da su na uzvisinama sagrađene privatne kuće, prije gradnje ispitan je teren, a zbog opasnosti od klizanja, radovi se izvode vrlo oprezno. Istodobno radnici Elektre premještaju stupove javne rasvjete na mjestima na kojima ulaze u pojas nove ceste. Posluži li vrijeme, nakon završetka tih radova odmah će se početi obnavljati prometnica.

Stara cestovna "konstrukcija" zamijenit će se novom te kroz naselje sagraditi suvremena prometnica s pješačkom stazom – izvijestili su iz gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove.

Kako se, radi proširenja ceste, trebalo ući u privatne posjede nekoliko građana, gradske službe već su ih pozvale na razgovor. Dogovoreno je da će im se iz proračuna platiti zemljište koje su ustupili za novu cestu. Postavljena je i nova komunalna infrastruktura.

– U prvoj fazi radova lani položili smo 1700 metara vodovodnih i odvodnih cijevi, a ove godine, u drugoj fazi radova, postavili smo još 310 metara vodovodnih cijevi – kazao je direktor Ivkoma Mladen Stanko.

Radovi u Lančiću stoje 863.000 kuna. Popola ih financiraju gradska uprava Ivannca i ŽUC. Kanalizacija za fekalne vode gradit će se u trećoj fazi, iduće godine, na dionici od Lančića do Vuglovca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije