Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
besplatno

Grad Bjelovar odobrio ugostiteljim širenje terasa

Prazne terase kafića
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
05.05.2020.
u 13:44

Bjelovar i Pula prvi su žurno reagirali i dozvolili ugostiteljima besplatno proširenje terasa i to po uzoru na litvanski grad Vilnius

Nakon najave da će se odobriti ugostiteljima da prošire svoje terase kako bi mogli raditi prema uputama nacionalnoga Stožera civilne zaštite, danas je donesena i službena Odluka o dopuni već postojeće Odluke. Prema tome, terase će biti moguće proširiti za najviše 50 posto bez naplate, tamo gdje za to postoje uvjeti.

- Apeliramo na sve građane da, kada se otvore ugostiteljski objekti, i dalje poštuju mjere nacionalnoga Stožera civilne zaštite radi sebe, ali i svih ostalih građana - poručuju iz Grada Bjelovara.

Podsjetimo, Bjelovar i Pula prvi su žurno reagirali i dozvolili ugostiteljima besplatno proširenje terasa i to po uzoru na litvanski grad Vilnius.

- Sad nam treba svaka dobra ideja koja će pomoći gospodarstvu. Svaki dan tražimo dobre primjere iz drugih gradova i zemalja kako osigurati normalan suživot s koronavirusom. Već mi je dosta pesimizma u svim vijestima, kako se ništa ne može, pad BDP-a, pad zaposlenosti, pad optimizma. Ima li nešto što ne pada? Ajmo s idejama, što možemo napraviti, kako da to što prije napravimo, kako da osiguramo da život i gospodarstvo idu dalje. Pesimist zna biti svatko - objasnio je svoj postupak gradonačelnik Dario Hrebak.

Dodao je kako je mišljenja da se trebamo naviknuti da će situacija s koronavirusom trajati dok se ne pronađe lijek ili cjepivo te da moramo početi funkcionirati u novim uvjetima i ostvariti suživot s virusom.

- Budimo brzi, prilagodimo modele kako bi mogli raditi i odgovorno se ponašajmo prema sebi i drugima - zaključio je Hrebak. 

Komentara 2

Avatar DeborahZM87
DeborahZM87
23:47 05.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆b

Avatar MargaretUC79
MargaretUC79
23:38 05.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije