Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo putovanje predsjednika

Milanović danas s dobrim poznanikom Pahorom

Prvi radni dan novog predsjednika, Milanovića pozdravila Počasno-zaštitna bojna
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
27.02.2020.
u 10:20

Milanović i Pahor, dvojica socijaldemokrata i bivših premijera koji se jako dobro poznaju, razgovarat će u Otočcu ob Krki, mjestu otprilike na pola puta između Zagreba i Ljubljane

Predsjednik Zoran Milanović danas se u slovenskom mjestu Otočec ob Krki sastaje sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom. Riječ je o radnom, prijateljskom sastanku dvojice političara koji se dugo poznaju, ali i simboličkoj potvrdi i logičkom odabiru prvog inozemnog putovanja novog hrvatskog predsjednika koji je u kampanji često naglašavao kako je upravo Slovenija prirodni i strateški partner Hrvatske te njezin saveznik, a da otvoreno pitanje granice nije nešto što uvelike ili uopće opterećuje odnose.

Predsjednik Milanović drži da su bilateralni odnosi dviju država dobri, a sastanak će iskoristiti da dogovore nastavak njihove međusobne odlične suradnje bez obzira na različite poglede koje imaju oko nekih tema, kao što je granični spor. Razgovarat će o jačanju međudržavnih odnosa, ali i zajedničke suradnje Hrvatske i Slovenije unutar EU. Sastanak će biti prilika da se potvrdi  suradnja i prijateljstvo između Hrvatske i Slovenije, kažu iz Milanovićeva tima.

Kao i Milanović, i Pahor ima iskustvo na dužnosti premijera, a i obojica su bili na čelu socijaldemokratskih stranaka. Veže ih i arbitražni spor, iako su u njemu svaki od njih odigrali, posebnu, odvojenu ulogu.

Pahor je, kao premijer, s tadašnjom hrvatskom kolegicom potpisao Arbitražni sporazum 2009., a Milanović je bio predsjednik Vlade kad je Hrvatska 2015., odlukom Sabora istupila iz sporazuma zbog slovenske kompromitacije postupka. Milanović je tada kolegi Ceraru naglasio kako je Hrvatska predana traženju rješenj u skladu s međunarodnim pravom te incident ne smije utjecati na dobrosusjedske odnose.

Video: Predsjednik Zoran Milanovič na 26. obljetnici Počasno-zaštitne bojne

Komentara 9

HR
hrvat123
09:07 27.02.2020.

ko je sljedeci koji se oce sa njim razgovarat ? Dodik ili Komsic ili Alija jer to je taj njegov krug

DU
Deleted user
09:44 27.02.2020.

Drugačiji naslov, a precizniji - traži se novi Juda na strani hrv. vlasti... Samo što on nema sklonosti tenisu u parovima, kao što je bio slučaj s pok. Račanom pa između hopsanja loptice i rundi pića, oznojena čela, ajmo mi dati mora Sloveniji, A ni ne pada na lasku poput Kosor, koja tamo izigravala barunicu s tim svojim šetnjama u opravicama kardinal crvene boje po dvorcima, dapače, lik je mjerna jedinica za prgavost. Pa da vidimo Pahora, što su smislili za crtaćom daskom ovaj put.

Avatar Mann tga
Mann tga
09:33 27.02.2020.

Jako bitan lik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije