Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret s Kenneyem

Grabar-Kitarović u Alberti završila državni posjet Kanadi

Kolinda Grabar-Kitarović i Jason Kenney
Foto: Ured predsjednice RH
1/3
16.05.2019.
u 22:55

Grabar-Kitarović je ponovila kako hrvatska zajednica u Kanadi predstavlja snažnu sponu i ima potencijala za unapređenje suradnje, posebno u gospodarstvu.

Susretom s predsjednikom vlade pokrajine Alberte Jasonom Kenneyem, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je državni posjet Kanadi, priopćio je u četvrtak predsjedničin ured.

Grabar-Kitarović je ponovila kako hrvatska zajednica u Kanadi predstavlja snažnu sponu i ima potencijala za unapređenje suradnje, posebno u gospodarstvu.

Kolinda Grabar-Kitarović i Jason Kenney
1/11

"Naši međusobni, gospodarski i znanstveni odnosi su osobito snažni s pokrajinom Albertom, a suradnja na području znanosti i obrazovanja iznimno je važna za razvoj sveukupnih odnosa između Hrvatske i Kanade. Izražavam zadovoljstvo što je takva suradnja s pokrajinom Albertom stalna“, rekla je predsjednica.

Spomenula je potpisane memorandume o suradnji između hrvatskog ministarstva znanosti i obrazovanja i ministarstva naprednog obrazovanja i tehnologije Alberte koji omogućuju izravnu suradnju institucija višeg obrazovanja i drugih institucija, razmjenu znanstvenih i tehnoloških informacija kroz razmjenu posjeta te provođenje zajedničkih znanstvenih istraživačkih projekata, stoji u priopćenju.

Komentara 4

Avatar Observer
Observer
13:23 17.05.2019.

Kika je bila tema broj 1 ali se i izljubila s najvecim kanadskom feministom !

Avatar Untouchable
Untouchable
05:12 17.05.2019.

žena, majka, kraljica, Hrvatica.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
00:23 17.05.2019.

Sretan joj put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije