Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica na inauguraciji

Grabar-Kitarović Vučićevoj supruzi poklonila medaljon Majke Božje od Kamenitih vrata

23.06.2017.
u 22:13

Tijekom zajedničkog fotografiranja državnika, Kolinda Grabar-Kitarović je stala odmah prva s lijeve strane od Vučića, dok je s desna stajala supruga Tamara Vučić.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u Beogradu kako očekuje da se odnosi Hrvatske i Srbije  mogu osjetno poboljšati, a kao jedan od preduvjeta za to vidi spremnost novog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića da tomu dade svoj doprinos.


 

- Držim da je gospodin Vučić veoma poduzetan čovjek, a i sama sam također osoba koja voli u svom radu ostvarivati rezultate. Iskrenim i otvorenim dijalogom možemo postići puno", rekla je Grabar-Kitarović za Radio-televiziju Srbije tijekom svečanosti inauguracije Aleksandra Vučića kojoj nazoči među 20 šefova država i vlada zemalja regije i svijeta, te velikom broju drugih uzvanika i gostiju.

Supruzi Tamari uručila poklon upakiran u crvenu kutijicu

Hrvatska predsjednica naglasila je kako se "ne treba zavaravati" da će na putu poboljšanja odnosa dviju država "biti puno zapreka, a možda i spoticanja", ali vidi veoma važnim to što kod Vučića "postoji dobra volja", a s njezine strane također. - Čestitala sam mu i iskreno poželjela ostvarivanje napretka u odnosima dviju država i dvaju naroda - rekla je Grabar Kitarović.

Kamere Radio-televizije Srbije, koja izravno prenosi večerašnju svečanost, zabilježile su i trenutak kad je hrvatska predsjednica Vučićevoj supruzi Tamari uručila poklon upakiran u crvenu kutijicu, a u njoj je medaljon Majke Božje od Kamenitih vrata. Tijekom zajedničkog fotografiranja državnika, Kolinda Grabar-Kitarović je stala odmah prva s lijeve strane od Vučića, dok je s desna stajala supruga Tamara Vučić. Predsjednica je bila odjevena u ružičasti komplet na kojem je u oči upadao broš koji znači "Hrvatska u srcu". 

 

1/3

Prvi posjet Beogradu

Predsjednici Grabar-Kitarović je ovo prvi posjet Beogradu, a drugi dolazak u Srbiju nakon što se prošle godine s Vučićem, tada premijerom Srbije, sastala u Subotici gdje su potpisali tzv. subotičku deklaraciju o normaliziranju odnosa dviju država.

Vučić i Grabar-Kitarović ranije su imali su bilateralne razgovore i u odvojenim izjavama izrazili nadu da se odnosi Hrvatske i Srbije u dogledno vrijeme mogu poboljšati, a hrvatska je predsjednica poručila kako je vrijeme za iskorak u odnosima dviju zemalja.

Komentara 120

Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
21:28 23.06.2017.

A što je u ime svih nas KGK poklonila ovom liku koji je iz okupirane Gline poručivao kako tamo "ustaše" više nikada neće ni nos promoliti i koji se na konvenciji Srpske radikalne stranke otvoreno, javno i zapjenjeno zalagao zaza granice Srbije na liniji Virovitica - Karlovac .- Ogulin - Karlobag? ili je možda kažnjivo kaj ja takvo što i pitam pa mogu očekivati da mi policija pozvoni na vrata?!

BE
Beogradjan
21:12 23.06.2017.

Nadamo se dobrom novom početku!

HR
Hrvatska
21:19 23.06.2017.

Prelijepa Kolinda i prelijep bros u sred Beograda! Bravo kraljice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije