Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ured predsjednice

Grabar-Kitarović sastala se sa šefom SOA-e Markićem: Svi hrvatski građani su sigurni

Grabar Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
03.06.2016.
u 16:24

Predsjednica Republike pozorno prati što se zbiva u Vladi i političkom životu.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u petak s ravnateljem Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Danielom Markićem, doznaje Hina u predsjedničinom Uredu, iz kojega poručuju da s aspekta nacionalne sigurnosti ne postoje nikakve izvanredne situacije.

Rečeno je to Hini na upit u povodu današnje izjave premijera Tihomira Oreškovića da je jučerašnja sjednica Vlade otkazana jer je morao ići na hitan sastanak u SOA-u. Premijer je rekao da o detaljima ne može govoriti.

"Svi hrvatski građani su sigurni", poručili su iz Ureda predsjednice, u kojemu su potvrdili da je Grabar-Kitarović znala jučer za sastanak premijera u SOA-i. Predsjednica Republike je upoznata sa svim događanjima iz aspekta nacionalne sigurnosti i sve je u redu, dodaju, a današnji je sastanak dio njezinih redovitih susreta sa šefom SOA-e.

Na upit kako komentiraju poziv premijera Oreškovića upućen potpredsjednicima Vlade Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu da podnesu ostavku, s Pantovčaka odgovaraju da predsjednica Republike pozorno prati što se zbiva u Vladi i političkom životu te ponavljaju da će Grabar-Kitarović postupati u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, a prije svega "i nadalje biti čimbenik stabilnosti".

Komentara 34

MO
mobitel20
16:42 03.06.2016.

Uz poneki,mali minus, Kolinda izvrsno obavlja posao. Bravo Predsjednice ! Samo prestani nastojati prigrliti militantne jugonacionaliste, a tko su oni, vjerujem da Ti je Markic rekao, za razliku od onog Zokinog zgubi.dana...ujedinjuj onoga tko to hoce, tko ne mrzi drzavuvu kojoj formalno pripada...Ostat ce ti energije za jos vise dobrih stvari...

DE
Demokracija111
21:16 03.06.2016.

Dovršiti Lustraciju i ukinuti poseban oprost (aboliciju) Srbima koji su sudjelovali u oružanom sukobu protiv Hrvatske i hrvatskih građana. Svi su problemi tada riješeni. I problem sa INA-om, utjecaj Srbije na političare u Hrvatskoj čiji su dosjei u Beogradu, kriminall u pretvorbi banaka,firmi i davanja podataka sa oznakom TAJNO...

HE
hellen3353
18:18 03.06.2016.

Majko Domovine! Hajde molim te smiri te Sinove sto ostavise lopatu i motiku, pa pocese pametovati. Majko Domovine! Reci im da je vrijeme da zasucu rukave i da idu na teren raditi. Dosta je bilo mijenjanja, svadje i optuzivanja.Svi su vrijedni ZA DOMOVINU! Onaj, koji otvori firmu iduci tjedan, pa u njoj zaposli Ljude, on je ipak srcu miliji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije