Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar Kitarović u Trogiru

Ako se Srbija ne ogradi od Šešeljevih izjava, moramo pozvati veleposlanika na konzultacije

Grabar Kitarović
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/7
14.11.2014.
u 14:27

Kolinda Grabar Kitarović zajedno s Ružom Tomašić u Trogiru je dijelila rižoto

Vlada nastavlja kontinuitet da iz godine u godinu donosi sve gori proračun. Ja bih rekla da ovo nije rebalans nego debalans proračuna. Mjesec dana prije kraja godine oni shvaćaju da neće biti planiranog rasta, već da će doći do pada od 0,7 posto. Mislim da su planirani prihodi i rashodi vrlo nerealni pa time i predviđeni deficit od 12,7 milijardi kuna i da je ovo sve skupa bacanje prašine u oči ekonomskoj zbilji – rekla je Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a u Trogiru gdje je došla na obilježavanje svetog Ivana, Dana Grada.

Najavila je kako će u utorak biti u Vukovaru. – Bit ću među ljudima. Mislim da kolonu trebaju predvoditi Vukovarci, ljudi koji su branili grad i njihove obitelji. Ja sam samo tamo da se poklonim njihovoj žrtvi i da im pokažem poštovanje – poručila je Grabar Kitarović.

"Okolo putujem kombijem"

Kaže kako su stručnjaci jako dobro reagirali na njezin program i to je jako veseli. Komentirala je i puštanje Vojislava Šešelja iz haaškog pritvora. – Riječ je o neugodnoj situaciji. Očekujem od srbijanske vlade da se vrlo jasno ogradi i distancira od izjava gospodina Šešelja. Ako se to ne dogodi, držim da Hrvatska mora pozvati svog veleposlanika na konzultacije u Zagreb. To je jedna od prvih mjera diplomacije kako biste poslali snažan signal da nešto nije uredu i da bi trebalo početi raditi na tome – kaže Grabar Kitarović.

Upitana tko financira njezina putovanja, rekla je kako su ti troškovi vrlo mali. – Okolo putujemo kombijem, ali ne znam točno koliki su troškovi – rekla je i najavila kako će, kada bude trebalo, prikazati troškove sukladno zakonu.

Nadbiskup podržao prosvjed branitelja

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u propovijedi je podržao prosvjed branitelja u Zagrebu.

– Čini se da su nam branitelji postali teret prošlosti. Naš odnos prema braniteljima i naš odnos prema obitelji očituje naše stanje i naše usmjerenje: gdje smo i kuda idemo. Naša sloboda i neovisnost Hrvatske, rođena je providnošću i sebedarjem solidarne ljubavi branitelja, pred agresivnim egoizmom agresora s nadom i uvjerenjem da će naše društvo postati vrt. Rekao je mons. Barišić i poručio kako u mirnom prosvjedu branitelja s najtežim oštećenjem treba prepoznati i čitati dublje i dalekosežnije poruke – istaknuo je mons. Marin Barišić.

>>Grabar Kitarović o rehabilitaciji generala Norca

>>'Malo i srednje poduzetništvo temelj je za gospodarski rast i razvoj'

Komentara 147

SO
Somelier
14:44 14.11.2014.

Vjerujem da se Josipović nikada ne bi usudio spomenuti riješavanje granica između Hrvatske i Srbije kao i problem sa povratkom Šešelja u Beograd. Dolaskom Kolinde sad tek vidimo kako Josipović ništa nije valjao.

Avatar Becarina
Becarina
15:03 14.11.2014.

Ovu vlast vise smeta prvo bijelo polje na hrvatskom grbu nego Vojislav Seselj. Ne zaboravimo urnebes koji su digli radi Simunica i starog hrvaqtskog pozdrava.

LI
Lisce
15:53 14.11.2014.

Ovo je predsjednica kakvu zaslužujemo! Napokon ćemo se riješiti ove komunističko-udbaške nedonošćadi poput Josipovića. Hrvatska se budi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije