Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:

Nije me Tito poslao u SAD, nego moj otac mesar koji je krvavo radio

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
03.11.2019.
u 10:38

Odgovarajući na upit kada će objaviti program kandidature, u intervjuu tjedna "Točka na tjedan", Grabar Kitarović rekla je da će to biti 11. studenoga

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je u nedjelju u intervjuu za N1 da će program kandidature za novi predsjednički mandat objaviti 11. studenoga.

Odgovarajući na upit kada će objaviti program kandidature, u intervjuu tjedna "Točka na tjedan", Grabar Kitarović rekla je da će to biti 11. studenoga. Pojasnila je i kako nije rekla da će Hrvatska biti najprosperitetnija država za pet godina tijekom njezina mandata, nego da čvrsto vjeruje da može biti i da se mora raditi prema tome. 

"Ekonomski pokazatelji jesu bolji, međutim to se još nije prelilo na život ljudi. I želim da ljudi žive bolje, da osjete to na svojim plaćama. To je sasvim realno i sasvim moguće i to ću predložiti i u svojem sljedećem programu", rekla je.

Na pitanje o svojoj ranijoj izjavi u SAD-u kad je rekla da je bila djevojka rođena s "krive strane 'željezne zavjese'" premda je polovicom '80-ih dovršila srednju školu i maturirala u Los Alamosu u Novom Meksiku odgovorila je kako se tada moglo putovati s crvenom putovnicom, ali da je u Ameriku nije poslao Tito nego njezin otac.

"Nije mene Tito tada poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar koji je krvavo radio da bi zaradio za to. To što se moglo izaći, nije bilo tek tako, slučajno. Josip Broz je bio vrlo inteligentan čovjek i kad je vidio da Jugoslavija ekonomski propada, da će se uskoro javiti bunt naroda - onda je polako počeo popuštati", rekla  je Grabar-Kitarović.

Komentara 178

BO
Bojance
10:55 03.11.2019.

Postoje dvije strane zeljeznr zavjese. Jedna strana s vise stranacjem, demokracjjom, slobodnim izborima, slobodnim trziste, kapitalizmom... ako netko misli da je to bila Jugoslavija taj je prespavao povijest u skoli

MO
Morany
10:57 03.11.2019.

Za škoru za to znamo da sigurno nije bio iza zeljezne zavjese, a ni nakon pada nje nije žurio vratiti se u obranu Hrvatske...

BA
barbaizamerike
10:58 03.11.2019.

Zanimljivo da predsjednicu najvise napada Milano Vic jer je zena a boji se napadati Skoru jer se boji njegovih desnicara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije