Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽEŠKI FESTIVAL

Grabar Kitarović: Povelja RH Zlatnim žicama Slavonije

Predsjednica Grabar-Kitarović na završnoj večeri Aurea Festa u Požegi
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/13
01.09.2019.
u 21:48

Požega od 29. kolovoza do 1. rujna obilježava 50. obljetnicu požeškog festivala "Zlatne žice Slavonije".

U povodu 50. obljetnice požeškog Festivala Zlatne žice Slavonije predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović dodijelila je u nedjelju tom festivalu Povelju RH za doprinos očuvanju slavonskog glazbenog izričaja, kulture, tradicije i baštine.

"Čast mi je Festivalu dodijeliti  Povelju za sve ono što su organizatori, izvođači i svi ostali učinili kako bi on trajao već 50 godina", rekla je Grabar Kitarović uručujući na Festivalu Povelju požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću. 

Sve te pjesme nezaobilazni su dio svakoga slavlja i proslave i pjevamo ih, kazala je, kad se veselimo, ali i kada smo tužni kako bismo razveselili dušu.

"U prekrasnoj Požegi na 50. obljetnici Festivala Zlatne žice Slavonije koji je postao dijelom Aurea festa večeras ćemo, u sklopu retrospektive prošlih pola stoljeća koji su najavljivali zlatnu jesen u ovoj Zlatnoj dolini, čuti ono najbolje od Festivala", rekla je predsjednica Grabar Kitarović dodajući da je on zaslužan za promociju tamburice, slavonske pjesme, ali i slavonske duše. 

Požega od 29. kolovoza do 1. rujna obilježava 50. obljetnicu požeškog festivala "Zlatne žice Slavonije". Ovogodišnji Aurea fest, uz prethodne večeri popularne glazbe i tamburašku večer, kulminaciju ima u večeri retrospektive podsjećanjem na najveće uspješnice od 1969. godine do danas. 

Predsjednica Grabar-Kitarović na završnoj večeri Aurea Festa u Požegi
1/13

Komentara 8

Avatar Mi sami
Mi sami
22:55 01.09.2019.

Jel joj bio prijatelj aca vučić da se tri puta izljube?

SB
sbrekusa
22:09 01.09.2019.

Ukratko demagogija......deja vu tisucu puta...

ME
Mesko
06:02 02.09.2019.

Na državni račun POSVUDUŠA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije