Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O PRIJEPORIMA PREMIJERA I PREDSJEDNIKA

Grabar-Kitarović: Biden je osoba koja razumije odnose u Hrvatskoj i susjednim zemljama

Zagreb: Kolinda Grabar Kitarović i Stjepan Mesić na premijeri kazališne predstave "Predjednici&ca"
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
09.11.2020.
u 11:05

- Stanje nije lako, ali je pod kontrolom. Odgovornost je na nama građanima da poštujemo mjere zbog drugih te zbog zdravstvenih djelatnika - kazala je odgovarajući na pitanje o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je pobjedu Joe Bidena na američkim predsjedničkim izborima. Kazala je da je on svakako osoba koja se razumije u vanjsku politiku, kao i odnose u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

- Njegov će izbor za Hrvatsku značiti onoliko koliko se mi sami potrudimo. Hrvatska srećom nije problem, a nije ni velika država pa neće biti visoko na agendi američke politike. Zato je na nama da se nametnemo. To će Joe Biden od nas i očekivati - kazala je Grabar-Kitarović za N1 televiziju.

Na Twitteru mu je već čestitala, a piše i osobnu čestitku.

Odgovarajući na pitanje hoće li  Donald Trump raditi veće probleme, kazala je da se nada da neće pozivati na nasilje.

- Izboriti izbore ne znači izgubiti obraz. Mislim da to Trump treba prihvatiti. Njegovo je pravo iskoristiti sve pravne mogućnosti, ali se nadam da neće pozivati na nasilje kojemu smo već dosta svjedočili - kazala je bivša hrvatska predsjednica.

- Jedan od prioriteta biti će upravo učvršćivanje institucija i povratak povjerenja u te institucije, posebno onih koje su nadležne za rješavanje pitanja Covida kako ne bi bilo političkih pritisaka na njih. Pandemija je pokazala sve slabosti njihovog sustava, i Biden je svjestan koliko je to važno pitanje - ističe Grabar-Kitarović.

Upitana smatra li da se hrvatska Vlada previše opustila po pitanju koronakrize, odgovorila je:

- Stanje nije lako, ali je pod kontrolom. Odgovornost je na nama građanima da poštujemo mjere zbog drugih te zbog zdravstvenih djelatnika. Početno zatvaranje je bilo posljedica toga što nismo znali puno o virusu. Na Vladi je sada da balansiraju između očuvanja zdravlja i gospodarskih aktivnosti, što mislim da i rade.

Milanovićev mandat nije željela komentirati, ali se osvrnula na prijepore oko sazivanje sjednice Vijeća nacionalne sigurnosti.

- Uvijek treba postojati dogovor s premijerom. Nije uvijek bilo lako i to je možda pitanje koje treba zakonski regulirati na način da se ona može sazvati na prijedlog jedne strane - kazala je.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
11:44 09.11.2020.

što ne kaže predsjednica BIVŠA koliko je novaca uzela na dnevnicama i seljakanju

Avatar EtTore
EtTore
13:02 09.11.2020.

Kao i Jakov!

Avatar Hadezeovac iz Šumadije
Hadezeovac iz Šumadije
11:12 09.11.2020.

Trilateralka kuš, i stavi si srednji prst gdje ga inače držiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije