Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alka u znaku kampanje

Kitarović: Neka Milanović počne raditi svoj posao

Kolinda Grabar Kitarović,Sinj
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/41
03.08.2014.
u 17:33

Vojvoda Ante Vučić posebno je pozdravio Kolindu Grabar Kitarović što je izazvalo najveći pljesak gledatelja

Sinjani su toplim pljeskom na alkarskom trkalištu dočekali dolazak predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića, koji je stigao u pratnji predsjednika Sabora Josipa Leke te ministara Anke Mrak Taritaš i Gordana Marasa, ali su prije toga, jednako gostoljubivo pozdravili Kolindu Grabar Kitarović, njegovu protukandidatkinju na predstojećim predsjedničkim izborima. Do početka 299. Alke njih su dvoje izbjegnuli susret, koji se očekivao.

Tijekom fotografiranja predsjednika Josipovića s alkarima u Alkarskim dvorima, na koji su s bine pozivani i ostali uzvanici, Kolinda Grabar Kitarović se nije odazvala već se za to vrijeme fotografirala sa svojim simpatizerima. Josipović se među Sinjanima pojavio tek iza 15 sati, uoči primanja u Alkarskim dvorima. Prije toga bio je na privatnom ručku sa suradnicima kod Stipe Batarela, bivšeg alaj-čauša, člana SDP-a.

Predsjednička kampanja još nije počela, počinje na jesen. Ovdje smo da odamo počast jednom velikom običaju koji već skoro 300 godina šalje poruku domoljublja i zajedništva – rekao je Josipović. Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, Zlatko Ževrnja, Ante Sanader, Damir Krstičević i ostali dužnosnici HDZ-a koji su se u velikom broju okupili u Sinju, su prvo svratili kod provincijala Franjevačkog samostana i svetišta Gospe Sinjske, a potom su oko 14 sati prošetali gradom i popili kavu na središnjem trgu.

Foto: Tino Jurić/Pixsell

Vojvoda Ante Vučić na početku Alke pozdravio je predsjednika države, sve uzvanike pojedinačno te Kolindu Grabar Kitarović.

- Posebno pozdravljam gđu Kolindu Grabar Kitarović, pomoćnicu glavnog tajnika za javnu diplomaciju u NATO-u i vjerujem da će svoje veliko međunarodno iskustvo iskoristiti na dobrobit Hrvatske - rekao je Vučić. Pozdrav predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a izazvalo je najveći aplauz gledatelja. Valja naglasiti i da se nikome nije zviždalo.

Grabar Kitarović je novinarima rekla kako je došla družiti se s ljudima, oslušnuti probleme u Cetinskoj krajini. Nije htjela komentirati poruku koju joj je uputio premijer Zoran Milanović kako bi trebala birati društvo jer je u lošem.

Mislim da bi se premijer Milanović dosita trebao posvetiti svom poslu na dobrobit hrvatskih građana – rekla je. Karamarko je dodao da ta izjava govori samo o Milanoviću i ne zaslužuje komentar.

Gospođa Kolinda će, po onome što vidimo kako narod diše, biti buduća hrvatska predsjednica. Ona će morati danas pažljivo pratiti kako se dodjeljuje slavodobitniku nagrada jer će dogodine to biti njezina dužnost – poručio je Karamarko.

Nadam se da će me pozvati u goste! – komentirao je poslije Josipović tu izjavu, kada su mu je novinari prenijeli. Stolu za kojim su sjedili HDZ-ovci prilazili su ljudi koji su im se došli javiti. Među njima i Mirko Norac – Kevo, bivši alkarski vojvoda, koji se izljubio s Karamarkom, a s Kolindom Grabar Kitarović ga je upoznao general Krstičević. Norac je potom, u susjednom kafiću bio na kavi s Milanom Bandićem. Zagrebačkog gradonačelnika pitali smo je li on treći kandidat za predsjednika države koji je danas u Sinju, ali nije dao decidiran odgovor.

Tu sam zbog alke. Što se tiče predsjedničkih izbora, ja još nisam ništa rekao, ali bit će vremena. Na sinjskim ulicama uoči alke okupilo se mnogo poznatih ljudi. Tereza Kesovija, koja se srdačno pozdravila i izljubila sa Šeksom, general Rahim Ademi, Ljubo Ćesić Rojs, Ivan Penava, Vesna Škare Ožbolt... Predsjednik Josipović alkarsko nadmetanje je pratio iz svečane lože, s ostalim visokim uzvanicima, među kojima je i Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, a HDZ-ova kandidatkinja je na tribinama, s njegove lijeve strane, zajedno s Karamarkom i ostalim društvom iz HDZ-a.

Komentara 193

KA
kavicakaka8
16:07 03.08.2014.

Kolinda poručila Zokiju: Radi svoj posao, a ne brini o mom-SAD TEK posle ove izjave gospođe kolinde njegov MOZAK imaće največi napor

HR
Hrvatska3014
16:06 03.08.2014.

Naša predsjednica je zakoooon! Sretno!

TA
tamanitelj
16:08 03.08.2014.

Bravo Kolinda dobro si odgovorila ovome kojeg boli mozak zapravo nema ga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije