Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O AFERI SMS

Grabar-Kitarović: Ne bavim se nikakvim paraobavještajnim aktivnostima

Kolinda Grabar Kitarović posjetila Kutinu i Baćin
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/17
06.12.2018.
u 13:39

Sjednica VNS-a svakako će se održati do kraja godine, najavila je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u Kutini komentirala aktualne događaje vezane oko afere SMS i spominjanja njenog savjetnika Vlade Galića, u kontekstu te afere.

- Ono što čitamo po medijima jesu nekakva curenja informacija i informacije koje nisu potvrdile relevantne državne institucije. Nastavit ću razgovarati s njima, a kad je riječ o ljudima u mom kabinetu saznat ćete sve na vrijeme - rekla je predsjednica ponovivši svoje mišljenje kako bi sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, i bez obzira na aferu SMS, trebala biti održana do kraja godine.

Kolinda Grabar Kitarović posjetila Kutinu i Baćin
1/17

- Dogovor je bio na početku mandata Vlade premijera Plenkovića da ćemo barem kvartalno održavati sjednice tog Vijeća jer, ponavljam, te sjednice trebaju biti redovite kako bi se na njima razmatrala sva pitanja, a ne da javnost stječe dojam da je, kad se održava sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, riječ o izvanrednom stanju. Jer ono to nije. Moje prošlotjedno priopćenje je bilo prilično oštro iz razloga što su, po meni, optužbe za rušenje Vlade vrlo ozbiljne optužbe i to mi ne pada na pamet ni na koji način. U tome ne sudjelujem niti imam namjeru sudjelovati, a pogotovo se ne bavim nikakvim paraobavještajnim aktivnostima. To nije moj stil i način rada - istaknula je predsjednica koja je u Kutini boravila u sklopu trodnevnog rada njenog izmještenog ureda u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Drugi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica je počela obilaskom Osnovne škole “Zorka Sever” u Popovači, gdje je sudjelovala u akciji “Hrvatska čita”, obišla je Jasenovac, Novsku, Lipovljane te položila vijenac na mjestu masovne grobnice u Baćinu, pokraj Hrvatske Dubice.

Prije toga sastala se i s članovima uprave kutinske Petrokemije, koji su predsjednicu upoznali s planovima restrukturiranja te kompanije kojoj su odnedavno većinski vlasnici Ina i PPD.

Čestitavši upravi i svima koji su sudjelovali u procesu dokapitalizacije Petrokemije izrazila je uvjerenje kako će INA i PPD nastaviti ulagati u Petrokemiju.

- Ulagati ne samo financijska sredstva nego znanje i iskustvo kako bi se ostvarili poslovni planovi, prije svega širenje kapaciteta proizvodnje i novih proizvoda i širenje na nova tržišta, kako u Hrvatskoj tako i u državama u okruženju, srednjoj i jugoistočnoj Europi. Nadam se da će po ovom istom modelu biti riješen i problem Uljanika, odnosno da će i ta priča biti uspješno završena. Inače, Petrokemija je vrlo bitna ovdje u Kutini jer se ogromna većina ovdašnjeg gospodarstva temelji na Petrokemiji, a 1553 radnika je zaposleno ovdje. A ona je bitna i za cijelo hrvatsko gospodarstvo - rekla je predsjednica nakon sastanka s upravom kutinske tvrtke.

Predsjednik Uprave Petrokemije Davor Žmegač istaknuo je kako tvrtku sada očekuju reforme, kako bi je učinili konkurentnim na tržištu.

- Imamo poslovni model za kojeg vjerujemo da može ostvariti našu temeljnu poslovnu ideju, a to je nastavak proizvodnje mineralnih gnojiva u Kutini na tržišno održivim načelima. Da, bit će određenih problema, bit će značajnih promjena koje moramo napraviti, ali to moraju napraviti sve kompanije na tržištu pa i Petrokemija. Vjerujemo da ćemo u neko skoro vrijeme dostići veći dio zaostataka iz prošlog razdoblja i stvoriti preduvjete za dugoročno tržišno održivo poslovanje kompanije. Ti preduvjeti uključuju organizacijske promjene, ljudske resurse, pogotovo financiranje, strukturu tržišta, investicije u profitabilnost i efikasnost kompanije. Ako se želimo razvijati moramo više ulagati u istraživanje i razvoj, dakle u visoku stručnu spremu da bi stigli tržišne deficite. Dakle, bit će kombinacija – i odlazaka i novog zapošljavanja u firmi, ali neće biti većih potresa - rekao je predsjednik Uprave Petrokemije Davor Žmegač. Nakon Kutine, predsjednica današnji obilazak Sisačko-moslavačke županije nastavlja u Novskoj, Jasenovcu i području Hrvatske Dubice.

Kolinda Grabar Kitarović posjetila Kutinu i Baćin
1/8

Komentara 27

HR
Hrvatska
13:48 06.12.2018.

Samo naprijed predsjednice. Narod te podrzava. Udba nemirna izgleda.

OK
okolo
14:42 06.12.2018.

hrvatska predsjednica i državnica kao i uvijek izazove reakcije, nekontrolirani bijes i mržnju ovih što ju malo manje vole... ..zdrava i vesela bila

SO
sohnahoakasaa
14:26 06.12.2018.

Ne zna bag ra kak još da 'djestvuje'. 'Prekomjerno granatiranje' im nije prije pomoglo pa se nadaju da bu sad. Bitno da je da 'nestane' sa poliitčke scene Hrvatske i ne vide da će dok živi njima biti prijetnja zaa sve bolesne umove, planove i mučku rabotu od koje nisu ni nikad neće odustati. Nema veze... Jednom će se magla dići (kad već guske same nisu pazile ) a onda će opet dobiti po 'njoj' gore i dole ali jednom će Hrvati morati završiti posel. .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije