Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Njemačkoj

Grabar-Kitarović na skupu u Berlinu pozvala njemačke poduzetnike na ulaganja u RH

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
18.02.2019.
u 21:07

Hrvatska predsjednica je naglasila kako je daljnji cilj povećati godišnji gospodarski rast na 5 posto

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozvala je u ponedjeljak na godišnjem prijemu Udruga malih i srednjih poduzetnika u Berlinu njemačke poduzetnike na pojačano ulaganje u hrvatsko gospodarstvo.

"Gospodarska suradnja s Njemačkom je od velike važnosti za Hrvatsku: Njemačka je najveći trgovinski partner Hrvatske i četvrti po redu ulagač u Hrvatsku“, rekla je hrvatska predsjednica obraćajući se sudionicima skupa, ukazujući na porast hrvatskog izvoza u Njemačku nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Kolinda Grabar Kitarović je istaknula kako se najvažniji planovi Hrvatske odnose na ulazak u zonu eura i u šengensku zonu kao i ulazak u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).

"Ulaskom u zonu eura i u šengensku zonu kao i u OECD Hrvatska će poboljšati svoje gospodarstvo“, rekla je Grabar Kitarović i zahvalila se na podršci Njemačke u nastojanjima Hrvatske u ostvarenju ciljeva.

Hrvatska predsjednica je naglasila kako je daljnji cilj povećati godišnji gospodarski rast na 5 posto.

Grabar Kitarović je istaknula kako se Hrvatska oštro protivi politici protekcionizma i da je po tom pitanju potpuno na strani Njemačke.

"Hrvatska u potpunosti podržava ovu politiku. I to ne samo na riječima nego i djelom a dobra primjer je Incijativa triju mora“, rekla je Grabar Kitarović i spomenula i potrebu neovisnosti Europske unije kad je u pitanju energetika.

U tom smislu je istaknula i gradnju LNG terminala u Hrvatskoj koji će „pridonijeti energetskoj neovisnosti“ EU-a i njezinih susjeda.

Na kraju govora Kolinda Grabar Kitarović je izrazila nadu da će dvodnevni posjet Njemačkoj i susreti Hrvatske gospodarske komore s predstavnicima Udruge malog i srednjeg poduzetništva Njemačke kao i najavljeni posjet njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera Hrvatskoj doprinijeti razvoju gospodarskih odnosa Njemačke i Hrvatske.

Komentara 28

PA
pofuk_alo
20:02 18.02.2019.

Oprostite, ali tko bi bio toliko lud uložiti i jedan euro u Hrvatsku u kojoj je vlada po Šavorić shemi iz privatnog Agrokora otvoreno ukrala milijardu kuna? Da ne spominjemo situaciju s golfom na Srđu koji stoji valjda 15 godina. Pa ovo je zemlja u kojoj je vlada otvoreno ukrala 400 tisuća potpisa za referendum.

IL
ilijan1a
22:10 18.02.2019.

Prvi ulagač u Hrvatsku je Hrvatska dijaspora

Avatar Mi sami
Mi sami
21:02 18.02.2019.

Je sad će navalalit kad si ih ti pozvala, ova nije normalna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije