Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Berlin

Grabar-Kitarović na Gospodarskom kongresu, susrest će se i s Merkel

Kolinda Grabar-Kitarović i Angela Merkel
Foto: DPA/PIXSELL
12.11.2018.
u 15:10

Gospodarski sastanak na vrhu u organizaciji dnevnika "Süddeutsche Zeitunga" okupit će u srijedu oko 400 predstavnika gospodarskog i političkog života iz Njemačke, Europe i svijeta.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u srijedu na Gospodarskom kongresu uglednog dnevnog lista Süddeutsche Zeitunga u Berlinu koji će okupiti predstavnike gospodarskog i političkog života iz Njemačke, Europe i svijeta.

Predsjednica Grabar-Kitarović će u utorak navečer posjetiti Njemački povijesni muzej te sudjelovati na večeri koju će, u povodu Večeri europskog gospodarstva, upriličiti njemačka kancelarka Angela Merkel uoči summita, priopćio je ured predsjednice.

Gospodarski sastanak na vrhu u organizaciji dnevnika "Süddeutsche Zeitunga" okupit će u srijedu oko 400 predstavnika gospodarskog i političkog života iz Njemačke, Europe i svijeta.

Video - Kolinda Grabar-Kitarović u Afganistanu

Predsjednica Grabar-Kitarović svojim govorom službeno će zatvoriti taj skup u srijedu poslijepodne.

"Cilj ove konferencije je da jednostavno spojimo one grupe koje inače u svakodnevici međusobno ne komuniciraju često: političare i gospodarstvenike, visokopozicionirane menadžere i start-up-ove", rekao je u razgovoru za Deutsche Welle Marc Beise, šef gospodarske redakcije dnevnika Süddeutsche Zeitung i jedan od organizatora ove konferencije u Berlinu.

Organizatori su izdvojili tri tematske cjeline skupa, a to su politički, digitalni i gospodarski izazovi u vođenju tvrtki.

 

Komentara 2

FR
franjo
16:21 12.11.2018.

Sastali se sa najvećim mafijašem iz Ukrajine .

DI
Direkt
17:24 12.11.2018.

Nervozna je i Kolinda Grabar-Kitarović jer je izgubila svaki kredibilitet u Washingtonu i u Bruxellesu. Raspada joj se konstrukcija kojom je kanila jurišati na drugi mandat. Sada se hvata kujice Kike i razmišlja kako dalje. Sve se jasnije prepoznaje kao vođa ekstremne desnice. I desničari nju poštuju i vole, a i ona se trudi da njih nečim ne uvrijedi Takvima ona želi vladati i dosta je dobra u tome. Koliko god su ekstremni desničari razočarani premijerom Plenkovićem, koliko god ih taj mlitavac svakodnevno ubija u pojam, predsjednica im vraća nadu da nije sve izgubljeno, da još Hrvatska ni propala. Rodna ravnopravnost čudesno je zavladala zemljom.Događaju se stvari koje u prošlosti nismo mogli ni zamisliti. Prije desetak godina politički analitičari nisu bili sigurni je li tradicionalna, zatucana Hrvatska zrela za predsjednicu, a mi smo danas u prilici da bi žestoki nacionalisti prihvatili ženu i na mjestu poglavnika. Ne bi im stradao njihov muški ponos. Današnje ustaše bi se, bez ikakvog problema, svečano zakleli poglavnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije