Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Rusiji

Grabar-Kitarović: Možemo biti posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
18.10.2017.
u 12:54

- Nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju - kazala je Grabar-Kitarović.

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji. 

"Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju", kazala je Grabar-Kitarović. 

Kolinda Grabar-Kitarović
1/6

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. "Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti", rekla je.  "Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti", naglasila je. 

Grabar-Kitarović službeni posjet Rusiji počinje popodne u Sočiju sastankom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom

 

Komentara 26

NO
Noštromo
13:25 18.10.2017.

Ima Hrvatska drugih problema nego da da bude posrednik između SAD, Rusije i EU.

Avatar dr_dr_Kamocemo
dr_dr_Kamocemo
14:08 18.10.2017.

opet se jadnica prosipa.....dokle ???......citat Linda...... "Mislim da Putina i Rusiju treba uništiti" ?.......Noge su joj cvrste, mogla bi biti ucinkovita hahaha.... Ide Putinu u posjetu, a naše vojnike poslala na njegovu granicu.baš me zanima hoce li njega gledati zaljubljenoeno kao ono žuto iz Amerike ...... i državni odvjetnik , s njim ce se družiti u Rusiji. Nedostaju im Bujanec, Tupson, Njonjo , Maric Glasnovic ;Hasso, Glogoški i klem

NI
nirovad
13:12 18.10.2017.

Mi posrednici između Rusije i EU. Mislim da je naša predsjednica izgubila vezu sa stvarnošću. Nemožemo riješiti domaće problemčiće a rješavat ćemo svjetske probleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije