Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET SISKU

Grabar Kitarović: Moramo požuriti s našom reformom obrazovanja

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/11
19.06.2018.
u 13:39

Prije Siska predsjednica je posjetila SOS Dječje selo Lekenik, a svoj posjet Sisačko-moslavačkoj županiji nastavlja u Hrvatskoj Kostajnici gdje se sastaje s gospodarstvenicima, lokalnom vlašću te stradalima u nedavnom klizištu u tom gradu.

Mislim da moramo požuriti malo s našom reformom obrazovanja i da moramo doista poraditi na tome da se od vrlo rane mladosti djeca, od vrlo ranog djetinstva, uključe u predškolski odgoj kako bi prepoznali njihove talente te ih mogli razvijati. Isto tako je rana dob bitna da prepoznajemo i one kojima je potrebna posebna pomoć, bilo u učenju, bilo u njihovu razvoju. Jer društvo mora brinuti jednako o svima. A kako bi smo svima pružili jednake šanse za razvoj kasnije, upravo je rad od najmlađe dobi iznimno bitan, rekla je predsjednica RH Kolinda Grabara Kitarović u utorak u Sisku, gdje je sudjelovala na dodjeli nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim mentorima s područja Sisačko-moslavačke županije, a koji su protekle školske godine osvojili neka od tri prva mjesta na državnim natjecanjima.


 

- Ono što želim od vas učenika jest da u ovom modernom svijetu koji se sve više globalizira, koji vam pruža sve više prilika, da iskoristite sve te prilike, da putujete, da se školujete, da učite, da se usavršavate, da radite negdje drugdje, ali da se uvijek vraćate u Sisak, Sisačko-moslavačku županiju i svoju hrvatsku Domovinu. Jer mi vas doista trebamo, trebamo vas kao buduće lidere koji će nositi budućnost ove naše drage Hrvatske, trebamo vas kako biste i dalje izgrađivali društvo za one generacije koje dolaze poslije vas, poručila je 36-orici učenica i učenika predsjednica Hrvatske još jednom istaknuvši kako svima u Hrvatskoj prije svega prva briga moraju biti mladi, u čemu, ponovila je, reforma obrazovanja u Hrvatskoj ima najveću ulogu.

- Reforma mora upravo odlučivati o tome da se svakom učeniku i učenici pruži jednaku šansu za razvoj ne samo u Hrvatskoj nego i u globalnim okvirima uspoređujući se s najrazvijenijim državama kako u gospodarskom, tako u socijalnom društvenom smislu, napomenula je Kolinda Grabar Kitarović u Sisku.

 

Prije Siska predsjednica je posjetila SOS Dječje selo Lekenik, a svoj posjet Sisačko-moslavačkoj županiji nastavlja u Hrvatskoj Kostajnici gdje se sastaje s gospodarstvenicima, lokalnom vlašću te stradalima u nedavnom klizištu u tom gradu.

Kolinda Grabar Kitarović
1/14

Komentara 2

KR
kruti221
14:03 19.06.2018.

sa pedofilijom&gradjanskim ratom?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:21 19.06.2018.

ako nista drugo, bar imamo najzgodniju predsjednicu na svijetu. Treba je izabrati dozivotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije