Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski znanstvenik

Predsjednica na MIT-u uručila nagrade Marinu Soljačiću

Kolinda Grabar-Kitarović
05.12.2017.
u 07:50

- Jako drago da je predsjednica iskoristila priliku svojeg posjeta da mi uruči te nagrade osobno, to je jako lijepo od nje, i velika čast za mene - rekao nam je Soljačić.

Prva je postaja u posjetu Sjedinjenim državama predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bio MIT, jedno od najboljih svjetskih sveučilišta. 

Tamo se susrela s našim istaknutim znanstvenikom Marinom Soljačićem kojemu je uručila dvije nagrade.

Kolinda Grabar-Kitarović
1/9

Nagrade za znanost i filantropiju 

- Jako mi je drago da sam dobio ne jednu, nego čak dvije nagrade: jednu za znanost i drugu za filantropiju. Također mi je jako drago da je predsjednica iskoristila priliku svojeg posjeta da mi uruči te nagrade osobno, to je jako lijepo od nje, i velika čast za mene - rekao nam je Soljačić o susretu s hrvatskom predsjednicom. 

Podsjetimo, profesor Soljačić ustanovio je vlastitu financijsku nagradu od pet tisuća dolara najboljem maturantu za izniman uspjeh na državnoj maturi iz područja fizike i matematike. 

Uspjesi Marina Soljačića

I sam je dobitnikom MacArthur Fellowships za 2008. godinu te nagrade Blavatnik za znanstvenike mlađe od 42 godine. 

The New York Times njegov je koncept bežićnog nezračećeg prijenosa energije WiTricity uvrstio među 70 izvanrednih i genijalnih ideja koje su obilježile 2007. godinu.

Komentara 21

Avatar southman
southman
08:47 05.12.2017.

A sada lijepo u srijedu kao što je Plenković sa UN govornice cijelom svijetu rekao što mislimo o Arbitraži sa Slovenijom, isto tako reći što mislimo o Haškom tzv. sudu i presudama hrvatima koje donosi na temelju povijesnih neistina !!

JA
Jania
10:05 05.12.2017.

Bravo za Predsjednicu! Nakon jednog ljigavog i drugog šugavog prethodnika konačno imamo na čelu države osobu koja uspješno promiče hrvatske interese.

DE
demokršćanin
11:21 05.12.2017.

Zaista vrijedna i pohvalna gesta Predsjednice koja zna cijeniti naše uspješne ljude u inozemstvu.Čestitke Marinu i želja za još većim dostignućima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije