Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Biogradu
Povratak na članak

Grabar-Kitarović: Kazne za zlodjela poput silovanja još uvijek su niske

Kao predsjednica se ne smijem miješati u konkretne slučajeve, ali mislim da imam moralnu i etičku obvezu izraziti ne samo svoje mišljenje, već i mišljenje većine hrvatskih državljana, kaže Kolinda Grabar-Kitarović

Komentari 6

Avatar Narod
Narod
15:31 17.10.2019.

Protiv predsjednice je i rulja koja je za manje kazne, drugi mandat siguran.

VL
BB
Bruno_Bear1
16:45 17.10.2019.

Neke žene su često glavni uzrok nasilništva, jer se oblači i ponašaju izazovno, a najgore je kada nisu primjećene i odbaćene. Zato je važno trijezno pristupiti svakom slučaju, jer svaka slika ima lice i naličje.

VL
FE
fefellerunt
17:36 17.10.2019.

da li možda smatra i da su kazne kada žena ubije muškarca previsoke, jer iz niza primjera je vidljivo da se obično dobije do 5 godina zatvora , pogotovo još ako iznesu da su kao bile zlostavljane , dok u suprotnom slučaju nema kazne ispod 10 godina uz medijsku halabuku. Toliko o ravnopravnosti spolova, kazne za silovanje jesu blage, ali koliko ima lažnih podnošenja prijava ?

VL
Avatar JPlesi
JPlesi
05:52 18.10.2019.

kakve veze ima sa time niska kazna ?...ne kužim ...UMJESTO DA VLAST RADI SVOJ POSAO I NE PODRŽAVA SVOJE DA MOGU RADITI SVE ŠTO ŽELE ONI GOVORE O KAZNAMA...kazni ne bi trebalo biti DA JE VLAST KAKO TREBA I DA VRIJEDI ZA SVE JEDNAKO ….O ČEMU MI PRIČAMO....ZAR SE JEDAN VLADIN SLUŽBENIK MOŽE PNAŠATI KAO KAUBJ I NITKO MU NIŠTA NE MOŽE A LJUDI NE ...KOJA JE TO POLITIKA I GDJE TOGA IMA ..OSIM U MOZGOVIMA VLADAJUČIH KOJI MISLE DA SU NEDODIRIVI RADI TOGA ŠTO SU TO ŠTO JESU....svi smo mi od krvi i mesa a pred zakonom bi trebali biti isti AKO JE ZAKON ZAKON

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:38 17.10.2019.

Silovatelji će u budućnosti je... kusu, jer je naša Vrhovnica preuzela u svoje ruke kaznenu politiku za ovu vrstu kaznenih djela. Još samo jedan mandat našoj Vrhovnici Kolindi BBh i vjerodomoljubi neće znati gdje im je glava, a gdje rep. Izvinjavam se četveronožnim reponjamaa što sim ih uporedio sa vjerodomoljubima dvonošcima.

VL
ID
Ivan.Dobrila
15:04 17.10.2019.

Izrazi mišljenje većine građana o sebi

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.