Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Represija komunističkog režima

Grabar-Kitarović: Ime Marka Veselice simbol je borbe za slobodu

marko veselica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.02.2017.
u 13:45

Napominje kako je Veselica, osim među prvacima Hrvatskoga proljeća, bio i među prvacima stvaranja hrvatske demokracije, ustrajno kao političar i ekonomist zauzet za napredak hrvatske države i dobrobit svoga naroda

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je sućut obitelji Marka Veselice koji je u petak ujutro umro u Zagrebu, ističući kako je njegovo ime, među brojnim hrvatskim žrtvama represije komunističkog režima, postalo simbolom nacionalne borbe za slobodu i nacionalna prava.

 "Među brojnim Hrvatima žrtvama represije jugoslavenskog komunističkog režima, njegovo je ime postalo simbolom borbe za slobodu i nacionalna prava. Na montiranim političkim procesima bio je osuđivan na dugogodišnje zatvorske kazne, uvijek u životnoj opasnosti, no ništa ga nije moglo slomiti u njegovu domoljublju", navodi predsjednica.

Napominje kako je Veselica, osim među prvacima Hrvatskoga proljeća, bio i među prvacima stvaranja hrvatske demokracije, ustrajno kao političar i ekonomist zauzet za napredak hrvatske države i dobrobit svoga naroda.

 "Hrvatski narod pamtit će ga kao svog istinskog velikana", zaključuje Kolinda Grabar-Kitarović.  Marko Veselica, istaknuti ekonomist i političar kojega su zbog angažmana i zatvaranja u vrijeme Hrvatskog proljeća proglasili 'hrvatskim Mandelom', preminuo je u petak ujutro u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević, nakon duge i teške bolesti.

>> 'Da je Kolinda Grabar-Kitarović predsjednica iz naroda i kraljica Balkana, preselila bi se u Grškovićevu'

Komentara 9

Avatar southman
southman
14:42 17.02.2017.

E to je izjava koju zaslužuje hrvatski velikan Marko Veselica, a ne ona " procijeđena " glupava rečenica Bernardičića.

IB
ibiza
14:42 17.02.2017.

posebni domoljub ,laka ti Hrvatska gruda, pocivaj u miru....

ST
story
14:57 17.02.2017.

preimenujte trg m.tita u Trg Marka Veselice,time biste više toga riješili....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije