Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alijev u posjetu Hrvatskoj

Grabar-Kitarović: Hrvatska vidi Azerbajdžan kao strateškog partnera

Kolinda Grabar- Kitarović i Ilham Aliyev
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/7
06.09.2018.
u 12:26

Grabar-Kitarović je također najavila da će Hrvatska uskoro otvoriti veleposlanstvo u Azerbajdžanu

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala jedanas u Zagrebu nakon razgovora s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom da Hrvatska vidi Azerbajdžan kao strateškog partnera te da kao članica Europske unije podržava jačanje međusobnih odnosa, osobito na području gospodarstva, energetike i sigurnosne suradnje.

"Hrvatska vidi Azerbajdžan kao važnog strateškog partnera sukladno Deklaraciji o starteškom partnerstvu potpisanoj 2013. ... Hrvatska će i dalje biti iskren prijatelj Azerbajdžana unutar EU-a i podržava odluku Azerbajdžana o razvijanju individualnih odnosa s Europskom unijom", kazala je Grabar-Kitarović nakon razgovora u Uredu predsjednice na Pantovčaku.

Hrvatska predsjednica kazala je da je s Alijevom, koji boravi u jednodnevnom u službenom posjetu Hrvatskoj, razgovarala o "velikom potencijalu za suradnju u energetici, gospodarstvu, kulturi, znanosti i tehnologiji, obrazovanju". Također, "čvrsto držim da postoji prostor za produbljivanje obrambene suradnje naših zemalja", rekla je.

Alijev bi kasnije tijekom dana trebao na Gradskom groblju Mirogoju položiti vijenac ispred spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli" te se susresti i s predsjednikom vlade Andrejom Plenkovićem i predsjednikom parlamenta Gordanom Jandrokovićem.

Grabar-Kitarović je također najavila da će Hrvatska uskoro otvoriti veleposlanstvo u Azerbajdžanu.

Pogledajte video: Vojna vježba hrvatskih MiG-ova i Eurofightera britanskog RAF-a

Komentara 6

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
00:37 07.09.2018.

Azerbajdžan je jedan od najvaznijih svjetskih energetskih faktora, puno kulturniji i napredniji od balkanskih zabokrecina kojima se klanjali njezina dva predhodnika, BG, Zarajevo, Banja Luka. Jos jednom jedno veliko Bravo za predsjednicu, ostali iššš iššš nazad na grane:))

DU
Deleted user
12:42 06.09.2018.

Kgk bas svasta vidi.....

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
17:58 06.09.2018.

aaa Armenija azerbejđan afganistan-to su naši strateški partneri-sve vas voli i ljubi vaša ktaljica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije